Thursday, July 18, 2019

Mõtted bitcoinist

Kirjutasin eelmine kord, et praegune tipp pole äkki veel tehtud. Praegu ollakse aga alla tuldud juba nii palju, et on küllaltki tõenäoline, et seekordne tõus on tehtud (kuigi lõpus selget lahknevat tippu ei tehtud).
Potentsiaalselt on küll võimalik, et mai põhjast algas diagonaal ülesse ja praegu on alla sellest alles W4 - siis tuleks veel uus tipp. Kui see nii oleks, siis on suur küsimus, mis see diagonaal oleks: kas c-laine eelmise aasta põhjast, (v) of 5 mu eelmiselt graafikult või äkki juba suurema kolmanda laine algus. Viimase kasuks räägiks suur hoog tõusul, kuid emotsionaalsete varade puhul on äkki ka normaalne laine lõppemine nii hoogsalt.

Panen üldiseks pildiks nädalate graafiku.





















Siin on huvitav, et juuni tipu vastupanuks oli 0.5 eelmise aasta langusest (punane fib graafiku keskel). Samuti tõusva kanali keskjoon (ka 0.5, sinine). See kanal on tõmmatud 2013 aasta tipult absoluutsesse tippu ja 2015 aasta esimeselt korrektsiooni põhjalt.
Need tasemed (eriti veel nende kokkulangevus) on loomulikud vastupanutasemed. Seda igasuguse liikumise puhul. Põhiline küsimus on ju praegu, et kas langus on korrektsioon või oli selle aasta tõus korrektsioon. Suurus 0.5 sobiks hästi ka b-laineks. Ma loen asjalikke analüütikuid, kes peavad seda tõusu b-laineks. Ise ma kaldun arvama, et see on uue tõusu algus. Küsimus, et kas see oleks W3 või W5 on omaette teema. Mis mu arvamuse aluseks on? Graafiku vasakul äärel on fibid, mis on tõmmatud absoluutse tipu ja alguse põhja vahele. Ka need jagunevad tüüpilistesse protsentidesse, kuid logaritmilisel graafikul on nende suhe väga ebaloomulik. Kuigi silmale tundub, et langus polnud nii suur, käis see alla 76.4%. Tegelikult nii sügav korrektsioon tekitabki teiselt poolt arvamuse, et langus polnud kogu korrektsioon, vaid suurema languse a-laine. Aga selle sees oleks projektsiooni 0.764 (rahulikematel varadel minimaalne c pikkus) suts üle $1000, 1.00 ei mahu enam graafikule. See tähendaks bitcoini lõppu.
Kui rääkida aga langusest kui korrektsioonist. Graafiku punasel äärel on paksu punasega korrektsiooni tasemed selle aasta tõusule. Praegu toetab nagu 0.382. Aga väiksema graafiku peal usuks, et minnakse veel allapoole. 4 tunni graafik:




















Siin on ühelt poolt languse algus juuni lõpust 3-ne (korrektsioonile viitav), teiseks on hetkel (c) sees struktuur, mis võib joonistuda selgeks 5-seks. Lõpp oleks kusagil 1.382 kanti. See jääks natuke üle eelmise grafiku 0.618, mis sobiks korrektsiooni lõppemise kohaks. Vaatame. Ilmselt on palju tahta, et see muster nii selge tuleks. Seni pole bitcoini mustrid väga selged olnud.

No comments:

Post a Comment