Sunday, March 10, 2019

Turu üldine pilt

S&P 500 puhul on juhul, kui just ei ürita midagi kaubelda, praegu mõistlik vaadata natuke suuremate ajaperioodide graafikut. Kui kaubelda, siis peab täpselt teadma, mida tehakse ja milliste tingimuste täitumisel tehingust välja tullakse. Lisan siia kuude graafiku. Seni oleme liikunud selle järgi. Teemaks on vaid, kus toimuvad pöörded täpsemalt. Ise olen oodanud (jõulutõusu) tipust alla pöördumist aktiivselt juba paar nädalat. Kui aga viimane nädal alla tuldi, siis polnud ma ikka sellega rahul - tipp ei olnud selge tipuks sobiva struktuuriga. Järgmine nädal peaks näitama, kas liigume ikkagi ülesse uue tipu suunas või teema alla esimese laine ja teise üles sellele korrektsiooniks. Minu arusaamise järgi on praeguse struktuuri ja tasemetega päris võimalik, et me teeme veel ülesse lõpudiagonaali (ED) viienda laine. Aga hind turul on lõpliku tõe ütleja.




















Viimasel nädalal olen näinud jälle ka lugemist, mille puhul 2018. aasta algul tuldi alla väiksema a-lainega, siis ülesse b-laine 2018 sügiseni ja jõuluteni c alla. Sellele järgneks alles tõus ring-3'le ülesse. See pole ka lihtsalt lugemine, vaid sel oli taga ka tõestus optsioonide suhtarvuga. Optsioonide kohta on put/call suhe erinevate aegumiste kohta. See moodustab graafiku tulevikku (millelt näeb ka pöörde tõenäolisi kohti). Võib usukuda, et suured turuosalejad näevad turgu selliselt. Lisaks saab jälgida selle graafiku muutumist ajas: tuleviku optsioonide arv muutub ju pidevalt. Kui üldse otsida mingeid indikaatoreid tuleviku kohta, siis see on võib-olla parim, mida saab olla.
Probleemiks on sellisel vaatamisel, et me näeme, kas mingi uus nädal on eelmisega võrreldes ülevalpool või allpool (ka selle suhtumise muutumist ajas). Vähemalt lihtsamal analüüsil ei ole väga näha turu üldise taseme suurust. Praeguses olukorras on küllalt selge, et tehakse tipp, millele järgneb langus. Küsimus on vaid ajahetkes ja selles, kui alla tuleb langus. Kui me läheme alles ülesse ring-3 tegema, siis tullakse alla korrektsiooni jagu ja ei tehta uut põhja. Sama on ka siis, kui jõulute ajal ei tehtud A-B-C-korrektsiooni A'd, vaid kolmnurga A-d. Jõulutõus on olnud ilmselt 3-ne laine. See on OK B jaoks nii 3-ses kui ka 5-ses korrektsioonis. Kui lugeda ülesse võimaliku viienda laine lõpetamist ring-3 sees, siis oleks soov, et selle osalained oleks 5-sed impulsslained, kuid viies laine võib olla ka lõpudiagonaal (ED), mis koosneb kolmestest. Seega põhimõtteliselt sobivad kõik variandid. Tegelikult saab selgust alles siis, kui langus toimub ja näeme struktuuri ja tasemeid.

No comments:

Post a Comment