Saturday, March 30, 2019

Tõehetk



Panen siia kõigepealt S&P 4h graafiku:























Siin peal on mul hetkel peamiseks olev lugemine: tipp oktoobri algul, siis põhi (A) jõulute ajal ja nüüd (B) tipp nädal tagasi.
Alternatiivid on nagu selle tuletised:

  1. Jõulute ajal oli juba kogu ring-4. See on ka graafikul. Selle vastu räägib loogika, et see neljas laine on suurusjärgus, mis algas 2009 alguses - see mõnekuune vajumine oleks nagu liiga lühike. Kuigi rahatrüki maailmas võib surve üles olla kogu eelnevast ajast suurem.
    Kuna ring-5 võib tulla lõpudiagonaal (ED), siis ei ütle midagi ka sel aastal oleva tõusu tõenäoliselt 3-laineline struktuur. ED koosnebki 3-stest. See ED-de teema raskendab ka tulevikku: kui nüüd tehtaks alla 3-ne selle aasta tõusu keskmisest allapoole, siis ei saa ikkagi suurema struktuuri kohta midagi kindlat öelda: see võib ola W2 ring-5 sees või võib oodatud (C) olla ka ED, mis koosneb 3-stest. Lihtsuse huvides oleks muidugi tore, kui langus tuleks impulss.
  2. Teine alternatiiv oleks mu poolt juba eelnevalt mainitu, et siin graafikul olevad (A) ja (B) pole mitte kolmese (siis järgneks alla vaid (C)), vaid kolmnurga (viiese) osad - siis tuleks samas vahemikus veel (D) ja ka (E).
Tõusu lõpust märtsis. Tõus ise oli b-lainele omaselt pea olematu struktuuriga - seega on selle analüüsimine raskem ja vähem tõenäoline. Minu jaoks oleks olnud tugev märk, kui oleks jõutud keskel oleva 0.764-ni. Samas märtsis toimunud tõus sobis sisemiselt hästi väikeseks ED-ks.
Praegune pilt võiks olla sobiv väikese W2 tipuks: Sto on üleostetud ja RSI on (nagu ma nimetan) karuse vastupanu all. 4h peal on pealtpoolt vastupanuks ka langev BB ülemine joon (helesinine ala hinna ümber). Seega setup on selgelt siin, et järgmisel nädalal kukkuda kolmandas laines. Kas turg selle "vastu võtab" on hetkel küsimus. Sellistesse piltidesse sobib nädalalõpu halb uudis.

All toodud MACD peal on MACDh lahknemine punase noolega. Elderi järgi stopitakse sellest signaalist välja, kui hind üle vastava tipu läheb ja minnakse uuesti sisse uuel lahknevusel.





No comments:

Post a Comment