Saturday, December 26, 2020

USA riigi võlakirjade tootlus

 Üks head analüüsi kirjutav inimene on öelnud, et võlakirjade hinnast on parem jälgida võlakirjade tootluse graafikut. USA 10-aastaste võlakirjade tootluse valin sellepärast, et kui ma erinevaid mingi aeg tagasi vaatasin, siis oli 10-aastaste graafik kõige "analüüsitavam" ja paremate signaalidega.

Kogu mulle tulev info mahub ilusti ära kuude graafikule. See algab siis olukorrast, mis Reaganile pärandati.


Tipust alla on A-B-C, millest C lubab tulla lõpudiagonaal. Peale diagonaale peaks tulema kiire pööre.

Diagonaali näeb paremini nädalate graafikul:


Viimase paari aasta langus pole, erinevalt neljast eelmisest lainest näidanud selget 3-st struktuuri. Selle tekkimine viib seda lainet ajas palju pikemaks. Loomulikult võib tekkida veel mingi muu kiirem liikumine, mis läheb mu eelneva jutuga vastuollu. Aga kuhu on alla veel kiireneda? Praegune mittelineaarne graafik lubaks (5)-t kuhugi -1% kanti. Loomulikult võib vaadata logaritmilist graafikut. Kas see on aga õige varal, mille numbrid peaks üldjuhul alla 10-20 jääma.

Kui vaadata lainet (3), siis selle esimena osa oli 2009 turu põhja eel. Kogu laine lõppes aga 2012 keskel. See lubab pea kogu järgmise presidendiaja veel uljalt raha trükkida. Aga mis saab siis?

Näeme! Seni on viimase paarikümne aasta jooksul toimunud pöörded ennast nädala graafikul küllaltki hästi ette näidanud. (Need noolekesed MACD peal.)

Igatahes on päris suur oht, et minu vanuse kanti inimesed ei saa oma pensioniraha viimasel töökümnendil turvaliselt võlakirjadesse paigutada. Võlakirjade tootluse tõusmine näiteks kahekordseks tähendab ka seda, et matemaatiline hind aktsiatele väheneb ka kaks korda. Kuidas oligi selle hiina ütlusega huvitaval ajal elamise kohta.







No comments:

Post a Comment