Saturday, September 19, 2020

Üks võimalik S&P lugemine

 Olen juba mõnda aega pannud siia graafikuid ja jutte, mis räägivad võimalikust turu tipust. Tänane allapoole vajumine tundus juba lubavat "ära vajumist". Päeva lõpus osteti indeks ikkagi üle selle kuu põhjade. Seega pole otsene langemine sugugi kindel. Loetakse, et nädala lõpus ja päeva lõpus määravad suunda professionaalid. Siis reedel müüdi allapoole, kuid päeva lõpus ikkagi üles. Eks pühapäeva öösel muutub pilt selgemaks.

Aga kui oleme alla minemas (kas kohe või veel vingerdades), siis kuhu me välja läheme?

Panen siia graafiku, millel on peamiseks märgitud hoopis teine lugemine. Alternatiiviks on lugemine, mis on ilmselt ikkagi enamuse jaoks praegu peamine. Aga turg on teada selle poolest, et talle ei meeldi teha nii, nagu enamus arvab. Seega igal juhul tasub siin toodud võimalust meeles pidada.












Selle graafiku peamise lugemise järgi tehti siis (3) osalaine 1 ja ollakse tegemas sellele korrektsiooni 2 kollasesse kasti. Selles kastis tegelikult juba ollakse. Aga oleks vaja pidurdumist ja pööramist - koht ei ole veel piisav pöördeks ülesse. Seda tavaolukorras, mitte rahatrüki maailmas.

Selle lugemise suureks puuduseks on see, et (2) tegi ära vaid napi 0.236. Üldiselt loetakse sobivaks vahemikuks 0.382-0.618. Kui me isegi arvame, et rahatrüki mõjus tehtigi erandlikult nii väike korrektsioon, siis praegu oleme teinud 2 sees juba üle 0.382. Ja seda enne lainestruktuuri võimsaima osalaine 3 of (3) algust. On põhjusi kahelda.

Mis oleks siis rohkem levinud lugemine? See on punane (1), mis sai valmis. Me liigume ikka 2 kanti, kuid see oleks sellel juhul A. See teebki asja keeruliseks või mõnele ka lihtsaks. Selles kohas algaks tõus, mis ühel juhul oleks väga kiire tõus ja teisel juhul vaid korrektsioon septembri langusele.

Ma jälgin mõnda suurt aktsiat (väga väheseid tegelikult), milles püüaks ise ka positsiooni taastada. Nende puhul on siin toodud punase variandi jaoks vaja olemasolevast hoopis midagi muud välja mõelda. Mõningad suured aktsiad sobiks sügavamasse korrektsiooni. Kui just tõus ülespoole ei veni (jätku). Aga äkki on nii, et "lendavad" aktsiad lähevad teele juba turu B ajal? Ja muu turg korrigeerub kauem.

Igal juhul saab olema huvitav. Kui usutav tundub, et turu tipp S&P-l võib olla tulevast korrektsiooni põhjast üle 3 korra kõrgem?
Vaatame. Ikka samm-haaval graafikule vaadates.




No comments:

Post a Comment