Sunday, August 18, 2019

Lubasin Euroopa pangandust vaadata

Kui eile kirjutasin, et mingil hetkel on võimalik kahel lähikandi pangal tõus algus ja oleks vaja Euroopa panganduse graafikuid vaadata tervikuna. Olen siin ka varem toonud ühe fondi ja indeksi graafikuid. Natuke kohendasin neid.











































Esimene on indeksi pikemaajalisem graafik. Sisuliselt pole eelmisest korrast (pool aastat vist) midagi väga muutunud. 2 tõin vaid kunagisest arvestuslikust kohast allapoole. 0.764 on tõenäolistest sügavustest kõige suurem.
Teine graafik on fondile, mis minu teada on loodud seda samat indeksit kopeerima. Pilt on erinev: alumise pildi 2 viimast põhja (viimane neist augustis) on langevad (viimane madalam). Indeksil on see viimane ülevalpool.  Põhjuseks on see, et indeksi graafikul on sulgemishindade joon. Perioodi sees käis ka see alla kevadise põhja.
Alumise graafiku pealt on nähe, et 2018. aasta tipust alates on vaid 3-sed lained. Ei mingit trendimist. Teoreetiliselt võib ju korrektsioon ka mingi keerulisem 3-ste kooslus olla. Selgus tuleb alles siis, kui kuhugi lõpuks 5 ära tehakse (isegi languse lõpuks oleks see ilus).
Allapoole ei ole enam palju ruumi, et mu pikaajalise (C)-ga vastuollu minna.

No comments:

Post a Comment