Wednesday, August 14, 2019

Kuidagi kollase ajakirjanduse ajakirjaniku tunne on

Just sellepärast, et bitcoini analüüs on üks kahtlane asi ja see on ise ka emotsionaalne vara. Aga sellest viimasest tulenevalt ongi hea graafikule pilk peale heita. Pea iga päev kostab, et bitcoin tegi ülisuure kukkumise või tõusu. Aga graafiku peal on see "ülisuur" liikumine kenasti proportsioonis. Meedia peab tootma pealkirju.

Eelmise aasta lõpust alanud tõusu vaatamiseks on sobilik nädalate graafik:





















Eelmise aasta lõpust on ülesse äkki valmis esimene laine. Tegelikult on väga võimalik, et vaid selle 3 osalainet. Tipp tehti ilma lahknevusteta, mis lubaks ühte osalainet ülesse veel. Aga nii emotsionaalsel varal ei pruugi neid lahknevusi tullagi. Samas 2017 ja 2018 lõpu suurtel pööretel oli selge RSI lahknevus päevade graafikul.

Mul on tõmmatud fibid eelmise sügise põhja ja jaanipäeva tipu vahele. Nende järgi käidi all alla 0.382 taset (paremal äärel punane). See on tegelikult piisav teise laine jaoks. Rahulikematel varadel on tüüpiline korrektsioon 0.618. Vahe 0.5-0.618 on mul siniseks kastiks. Sinna kasti mindaks, kui juulis tehti A, siis B üles ja tuleks veel C alla. Alla seda kasti oleks korrektsioon juba nii sügav, et tõusu variant hakkaks kahtlasemaks muutuma.

Viimane tõus algas juuli keskel. Mõtlesin sellest ainult jutuna kirjutada, kuid tundub, et see on juba midagi näitamas. Näitab kindlasti, mida analüüsil vaatan. Kuidas hind liigub - seda näeme pärast.

4 tunni graafik:





















Siin on juulis alanud tõusu 1/a-2/b peale tõmmatud fibid paremal äärel sinised. Tuletan meelde: meie jaoks on küsimus: kas jaanipäeval alanud korrektsioon on läbi või oli juuli keskpaigas alles A?

Kindlat vastust ei saa loomulikult anda keegi. Aga on kaks asja, mis näitavad, et ülesse suunatud hoog on nõrk:

  • 28. juulil tehtud põhi (b/2) on vaid napilt üle kuu keskel olnud languse lõpu;
  • Ülese minnes mindi napilt alla 1.618. See on tase, mis on tavaline equity jaoks (bitcoinilt ootaks rohkem). Ka nende futuuridel jäädakse sageli minimaalselt allapoole fibonacci taset - pannakse sisse orderid, mille täitmist soovitakse "igal-juhul", seega jäetakse mõni hinnatase varuks. Aga praeguseks on vajutud juba alla 1.000 (ja ma prognoosiks pildi järgi languse jätkumist) ja ilmselt peale 4h 100SMA murdmist vajutakse edasi.
Eelnevast tulenevalt oleks mu praegune esmane variant, et vajume edasi nädalate graafiku sinisesse kasti. Kui sealt hooga läbi vajutakse, siis muutub eelmise aasta põhi vähem tõenäolisemaks.
















No comments:

Post a Comment