Thursday, May 30, 2019

Võitlus olulistel tasemetel

Mai on olnud aktsiaturgudel langus. Kas see on suurema languse algus või tuleb veel tõus?
Indeksid on 100 ja 200 päeva keskmiste (100DMA ja 200DMA) kandis. Need on tasemed, mida hästi paljud jälgivad. Paljud ostavad tuimalt korrektsioone üle 200DMA, selle all aga loobuvad pikkadest positsionidest. S&P puhul osteti ka seekord 200DMA pealt, kuid jäädi ikka 100DMA alla.
S&P 500 päevade graafik:




















Siin on tumedam roheline joon (läheb kokku praegu 76.4%-ga) 200DMA. Eilne küünal (punane "haamer") sobib hästi trendi pööramiseks. Selleks peaks mindama üles ja mitte alla selle varju (põhja).
Mul on graafikul tasemed allapoole liikumiseks. Tegelikult tase 0.764 ja selline küünal on väga sobivad ka ülespoole keeramiseks. Karust varianti toetab see, et näiteks Russell on juba mõlemast räägitud keskmisest läbi vajunud. Lühematel perioodidel on languse hoog ka kasvav. Samas see (üldiselt ebatavaline kiireneva hoo pealt pööramine) pole viimase paari pöörde ajal olnud takistuseks. Näeme. Õige pea peab turg näitama oma plaane. Lugesin täna ühte head ütlust: turg on ülemüüdud (millest sageli pöördutakse ülesse), kuid on väga tõenäoline, et ülemüüdud olukord muutub mingil hetkel minnalaskmiseks. Siin on kirjeldatud äärmuslikku liikumist, mis tekib sageli kolmanda laine sees - siis püsib turg pikemat aega ülemüüdud või -ostetud.

Üldisemaks pildiks nädalate graafik:




















Siin on roosad tasemed (A) pealt (C)-le. Pikkus võiks olla 0.764, 1.00 või 1.382. Väga optimistlik on oodata, et see liikumine tuleb alla 5-ne impulss (mis C-laine jaoks sobib). Kollased ebatavalised numbrid on tüüpilise 5-lise impulsslaine jagamine 1-ks. Graafikul on selle lõpp pandud 1.382 kohale. Kui aga lugeda mai langust nii, et praegu on käimas selle 3 of 3, siis 0.42 sobitamine selle tüüpilisele lõpule lõpetaks tüüpiliste pikkuste puhul kollase jaotuse 1.000 päris täpselt jõulupõhja kõrgusele. See on kindlasti üks tugeva toetusega tase. Aga see on kõik tulevikust. Nagu ütlesin, ei maksa oodata, et turg kõige selgemat lahendust pakub. Kui langus tuleb, siis peab pidama meeles erinevaid variante. Ka seda, et äkki oli jõulutest juba ülesse esimene osalaine. Üks mu jälgitav analüütik ütles küll, et ta pole näinud kunagi sellise suurusjärgu ülekateteta diagonaali Kuid see on võimalik. Ja ilmselt on iga asja nägemiseks siin elus üks kord esimene.

No comments:

Post a Comment