Friday, May 31, 2019

Mõned graafikud

Lugesin foorumit ja vaatasin TSLA graafikut:




















Viimased 5 aastat on graafikul väga imelikud. Sisuliselt külgsuunas. Ma ootasin enne I-e jõudmist üleval nukralt olevasse punasesse kasti. Praegusel variandil panin I juba 2018. aasta sisse ja praeguse languse II-ks. See lõpp pole aga midagi ilusat: see oleks diagonaal, mis lõpus veel truncated. Selliste asjade (diagonaalide ja erandite) peale ei maksa aga väga kindel olla. Ma arvasin enne, et ring-5 saab tehtud hiljemalt siis, kui ka üldine turg peale suuremat korrektsiooni suurema tipu teeb.
Praegu on aga variant (pole graafikul, et käimas on alles C of ring-4. Korrektsioon oleks siis extended (running) flat. See tähendab, et B läheks kõrgemale A algusest. Selliste asjade puhul loetakse, et B ei tohiks minna kaugemale, kui 1.382 x A. Graafikul on need helerohelised jooned - see nõue on täidetud. Kui hinnata piiri, milleni see stsenaarium võiks vajuda, siis see on peaaegu punasesse kasti (mis siin on tüüpiliste korrektsioonitasemete vahel).
Minu üldine arvamus on, et autoturul tuleb ka selline muutus nagu mobilliturul 15 aastat tagasi. Oluliseks saavad muud omadused, kui seni. Minu arvates (ka isiklikel kogemusel baseeruval) ei saa vanad autofirmad hakkama uue elektroonikapõhise auto osa projekteerimisega, diagnoosimisega jne. See on natuke "teine maailm" - ja siin on ilmselt internetimaailmast tulnud Tesla arusaamine asjadest teine. Pole küll isiklikku kogemust, kuid kõrvalt jääb selline mulje. Ka Apple kippus kunagi pankrotti minema, kuid hiljem oli klassikalistel mobiilifirmadel väga valus.

TLT (pikkade USA riigi võlakirjade ETF) nädalate graafik:




















Nii kaua, kui turg langeb, sobib põgenemine võlakirjadesse. 1.382 kandis on ca võimaliku ED (C) sisene 1.618. See sobiks selle tõusu lõpuks. Aga see tähendab, et mingi hetk võiks tulla 4 ja seejärel lahknev tipp. Ma ei oska hetkel näha, kuidas see võimaliku S&P 5-sega alla kokku läheks. Aga see ei pea 5-ne olema ja nad ei pea päris vastandsuunas liikuma.
Siit graafikult tasub tähele panna, et veel päris palju ülesse on tõus sobiv korrektiivsena. Tegelikult on 2016 ring-5'ga lõppenud tõus küllaltki kindlalt ED (lõpudiagonaali) nägu alates 2007. aastast. Seega sobiv trendi lõpetuseks. See oleks sel juhul mitmekümneaastase võlakirjade pullituru lõpp. Kui see nii on, siis järgmisest suurest aktsiaturu tipust alates oleks võlakirjadel vaid korrektiivne tõus. See tähendaks juba suuri muutusi maailmas - suurte tegijate USA võlakirjade mitteostmist. See polegi praeguste sündmuste valguses nii võimatu.














No comments:

Post a Comment