Friday, January 4, 2019

Laine põhjas tulevad üldjuhul negatiivsed uudised ja sündmused.

Postimehes on kirjutis "Apple'i aktsia kukub nagu kivi, börsid on taas punases". Põhimõtteliselt oli õigus: Apple tõi välja halva prognoosi. Natuke poliitilist Trumpi mustamist ka juurde. Aga ...
Oma viimases Apple'i postituses tõin ma välja, et Apple'i langus on piiri peal. See "piir" oli siis impulsslaine struktuuri puhul. Tõin välja ka alternatiive.
Uudised on hetkel halvad, ka turud ise on küllalt nõrgad. Konkreetselt selle uudise peale kirjutas mu jälgitava analüüsimaja asutaja, et olge ettevaatlikud, negatiivsed uudised tulevad turu põhjas.
Graafiku 4h (ja ka 6h) peal on aga selge lahknevus, mis lubab (kui see ei murdu) vähemalt mingiks ajaks ülesse poole pööramist.




















Fibid on siin "poole" languse pealt. Neljas laine peakski olema 3-ne, seega mitte täpselt 5-se fibide järgi. Samas võib selline 5-ne struktuur olla alati ka mitte C, vaid 3.
Aga natuke üldist pilti. Minu pikemal graafikul algas 2012 ülesse laine (5). Viimane laine võib oll ka diagonaal (selles võib laine 4 tulla laine 2 kõrgusele - hetkel seda veel pole).




















Siin on praegu kaks varianti: ülesse võidakse pöörata enne 1 tasemele langemist või minnakse kastini. Kasti langemine tähendaks, et (5) on lõpudiagonaal.
Nagu 4h graafiku pealt on näha, on võimalus päris pea tulevaks pöördeks olemas. Sama on olukord ka indeksitega. Hetkel on kujunemas selge lahknevus, mis lubaks (vähemalt mingiks ajaks) ülesse liikumist. Mul on indeksitega peas kolm varianti (ja neljas, et turgude tõusuga on kõik ja kihutame kaosesse):
1. Me oleme kogu korrektsiooni lõpetamas. Tasemete järgi võiks isegi sobida, aga ajaliselt on see neljas laine siis ikka väga lühikene. See võiks olla jaliselt isegi 5-10 aastat, aga nüüd vaid mõned kuud. Aga äkki rahatrüki moonutus?
2. Põhi, mida me tegemas oleme, on vaid korrektsiooni A.
3. Põhi, mida tegemas oleme, on kolmnurga (A-B-C-D-E) A - selle variandiga saaksime kulutada piisavalt aega ja muuta sentimenti karusemaks (vähendada usku, et tõus veel jätkub). Kolmnurga variant on hea veel selles mõttes, et kuigi aega kuluks palju, ei pruugita enam praeguste tasemeteni alla tulla.
Neid indeksite variante soovisin ka graafikule panna, et paremini presenteerida. Vaatame, kuidas aja ja jõuga on.

Lõppu veel graafik mu hetke arvamusega Apple'i kohta kuudena:


1 comment:

  1. Nädala lõpuks jäi küünla varju toetuseks 200SMA nädala graafikul. Päevade graafikul on positiivne lahknevus kõigil mu hooindikaatoritel (ostsillaatoritel).

    ReplyDelete