Tuesday, April 4, 2017

Märtsi algusest nõrkus - kuhu edasi?

Üks pilt (S&P 500 nädalate graafik) on parem kui tuhat sõna:




















Siin graafikul on sinisega eelmise aasta algul alanud laine alamlainete numbrid. Praegu oleme tegemas korrektsiooni (4). Väga võimalik, et suve alguseks jõutakse ära teha veel ka (5).
Kui praegune korrektsioon koosneb 3-st osalainest (a-b-c, mis on levinud ja samas ka lihtsaim variant, kuigi 4. laine võib olla sisemiselt väga "suvaline"), siis põhi a tehti eelmise nädala sees. Praegu ollakse ilmselt tõusmas b-ga, mille sees ollakse suure tõenäosusega lõpetamas väiksemat b-d alla. Kui minnakse otse üles, siis on käimas ilmselt b osalaine c.

Kuidas me teame, et korrektsioon on ikka selle suurusjärgu korrektsioon ja ei midagi enamat?
Graafikul on sinised ja punased numbrid ja samat värvi jooned. Üldine reegel on, et 4. laine ei tohiks murda taseme 1 toetust. Käimasoleval punasel siis 2285.9. Järgmisel sinisel siis sutsuke kõrgem. Pikaajaline investor ei peaks närveerima, kuni need tasemed "peavad".

Millal tõus "valmis" võiks saada?
Hetkel on küllaltki tõenäoline, et tehakse ära mingil kujul (trendi lõpus võib viimane tõus "poolikuks" jääda) [5] V. Peale seda peaks tulema suurem 4. laine langevase lainesse, mis lõppes 2016. aasta alguses ja siis veel uus suur 5. laine üles. Siin on nüüd sees küsimus, et kui lugeda tõusu alates 2009.aasta algusest kuidagi teisiti, siis võib olla lõpp ühe astme võrra nihkes ja korrigeerutakse kohe lainesse, mis lõppes 2009. aasta alguse põhjas. Järelikult [5] kohal oleks mõistlik pikkadest equity positsioonidest väljuda, sest täpsema selguse saab langusest vaid selle kulgemise käigus. Erandiks vaid üksikud aktsiad, mille puhul ollakse väga kindlad nende enda lainestruktuuris. Minu arust on aga väga raske sellise turu korrektsiooni käigus leida aktsiaid, millega edukalt pikk olla.

Viitan ka ühe teise tegija graafikut. Seal samas peaks olema avalikult analüüse vahelduva eduga pidevalt.

No comments:

Post a Comment