Sunday, June 16, 2013

Segane graafik

Mai viimased kümme päeva ja juuni võib lugeda S&P languseks. Miljoni (miljardi) dollari küsimus - kas tegemist on vaid väikese korrektsiooniga või tuleb suurem langus (isegi võrreldav/suurem 2009. aastani toimunust).
Laineanalüütikud on seletanud innukalt, et suur tipp on tehtud, nüüd tuleb sõit allapoole. Natukene kostab nende jutust läbi ebakindlus allapoole tulnud liikumise struktuuri osas - see pole nii selge, nagu trendi suunas toimuval liikumisel olla võiks.
Eelmises postis tõin ära kuude graafiku, mille järgi oldi RSI vastupanujoone vastas. Kuu lõpus kaubeldi aga hind allapoole ja selle joone vastu kuu sulgudes ei jõutudki.


Siin graafikul on ka küllalt levinud viimase 5 laine märgistus. Ring-1 ja ring-2 on muutunud küll juba A-ks ja B-ks, sest  muidu ei tohiks 2. laine 1. kõrgemale tõusta. Vähemalt minu silmale tundub, et 5 asemel võiks olla hoopis 3. See tähendab, et praegu korrigeerume ja ees ootab veel üks terav ralli ülespoole. Kuidagi ei tahaks uskuda, et selle RSI vastupanujoone vastu ei mindagi.

Liikumise täpsemaks analüüsiks on mõistlik minna lühema perioodi peale. Näitan siin kohe tunni graafikut:


Siin graafikul on hunnik (segavat) informatsiooni, kuid käiksin välja ühe versiooni: kui alla tuleva laine (i) asemel oleks tegelikult (A), praegu toimuks (B) kolmnurga kujul, millest on läbi A-B-C, ees ootaks veel D-E. Seejärel võiks tulla veel (C) alla 18. aprilli tasemete juurde.
Selline prognoos on hetkel vaid ilus ennustus, kuid kui praegune laine moodustub kolmnurgaks, siis võib arvestada tingimust, et kolmnurk on eelviimane laine aste suurema laine struktuuris. Kas siis 4. laine 5-st või B A-B-C-st. (Elliott Wave Principle lk 51.). Suure tõenäosusega ei ole see 2. laine. Joonistada jaotust, et praegu oleks juba 4. laine, on ka päris raske.
Seega, kui moodustub kolmnurk: siis oleks loogiline, et tuleb veel alla (C), mille järel 5. laine üles, mis muudaks pildi kuude graafikul loogiliseks.


2 comments:

  1. Juttu sai pandud, et väga raske on kujutada, et võimaliku kolmnurga ees oleks 3 lainet. See on tegelikult BS.
    Lained i, ii, iii, iv ja v on kirjutatud siia graafikule laineanalüütikute graafikult. Algusest peale on olnud häiriv, et iii on 3 osalainega. Tegelikult oleks palju ilusam v asemel iii. Siis oleks iii sisemiselt ilusti 5 selge osalainega.
    Mis sellest lugemisest muutuks? Kui tuleb kolmnurk lõpuni (hetkel on see veel võimalik, kuigi ülemine joon on horisontaalsem, kui on siin joonisel), siis peaks tulema veel üks laine alla. See laine suhtestuks aga eelnevate suurusjärku - kui joonisel oleva v asemel oleks A, siis kogu sellesse liikumisse; kui v asemel oleks iii, siis oleks tulevane v samas suurusjärgus i- ja iii-ga.

    ReplyDelete
  2. Vaadates veel S&P 1h graafikut. Sinna kirjutatud lained on ikka ilmselt valed. (i)-ni on kas 3-3-5 või 5-3-5. Mõlema puhul võib olla tegemist kogu korrigeeriva lainega. See läks ka pool aastat kehtinud trendijoone vastu.
    Teise puhul võib olla läbi ka ainult 3 lainet 5-st.

    ReplyDelete