Sunday, June 30, 2013

Võlakirjad lähedal võimalikule pöördele

USA võlakirjade vaatamiseks pakun TLT päevade graafikut. See on ETF, mis kajastab pikaajaliste võlakirjade väärtust (siis vastandit tootlusele).


Pea aasta aega on toimunud võlakirjade väärtuse langus. Küsimus on, et kas see on aastakümneid pika võlakirjade ralli pöördumine või esmalt ainult korrektsioon. Minu subjektiivne arvamus on, et esialgu on tegemist korrektsiooniga. Maailmas on palju riskisemaid varasid, millest väljuda, enne, kui USA võlakirjadest.
Päevade graafik "lubab" tõusu. Pea on tekkimas  island reversal, samuti lubab double crossover'it. Need mõlemad sündmused pole veel muidugi toimunud. Peale neid oleks ees veel joonisel kollane tugev vastupanutase.
Vaadates samat asja nädalate graafikul ei ole ma üldse kindel, et korrektsioon on lõplikult läbi. Hästi sobiks praegu üks eelnevaga (märtsis alanuga) samas suurusjärgus tõusulaine (näiteks kusagile 200SMA vastu), millele järgneks uus põhi. Siis oleks pilt minu jaoks loogiline. Aga eks turud ja tõsised analüütikud näitavad varsti, kuidas asjad tegelikult on.

No comments:

Post a Comment