Wednesday, June 19, 2013

Euro vastu pea 2-aastast trendijoont

Praegusel hetkel on seis EURUSD graafikul järgmine:


Ollakse erinevat meelt, mida tähendab lainete mõttes euro praegune tõus.  Üks versioon on, et on läbi saamas 3-3-5 (ma arvan, et mitte 5-3-5) korrektsioon. Ollakse tuldud küllaltki olulise trendijoone vastu. Hea tahtmise puhul suudan lugeda graafikult välja ka 5 lainet ülesse alates mai keskpaigast.
Eks juba tänane päev näitab, kas see trendijoon on nii oluline, et eurot allapoole tagasi pöörata. Kui see nii ei lähe, siis varsti ei saa toimuvat tõusu enam korrektsiooniks pidada. Samas veebruari algusest läbi märtsikuu toimunud langus kipub paistma 5-laineline. Korrektsioon ei saa olla 5-laineline. Ilmselt on seda langust hea tahtmise puhul võimalik tõlgendada ka 3-lainelisena, kuid see ei ole visuaalselt nii selge.
Tegelikult on eilse sulgumise seisuga teinud ka S&P 6. juunist alates liikumised, mis võiks olla 3-3-5. Seega veel korrektsioon. Kui siit palju ülesse minnakse, siis kipub muutuma kindlaks versioon, et novembri keskpaigast toimuval tõusul on lõpetamata viimane laine.
Eks kõik ootavad Fed'i sõnumit. Laineusku analüütikute meelest näitavad lained tuleviku liikumist ja sündmused on vaid näilised liikumiste ajendid. Ootame, vaatame ... Kõik tundub sobivat uudise jaoks, et Fed rahatrükki natuke piirab, mis viiks võlakirjad uuele tõusulainele ja aktsiad alla.

No comments:

Post a Comment