Friday, June 21, 2013

Positiivsed prognoosid S&P-le

Hommikul kirjutatud mõte, et 1. osalaine alla hakkab otsa saama, oli liig varajane. Nagu alati, läheb pilt graafikul aja jooksul selgemaks. Praeguse hetkega on tunne, et oleme lõpetamas teisipäeva tipust alla tuleva 1. osalaine 4. osalainet - seega 1. lõpetamiseks peaks üks väike 5 veel alla tulema.

Praegu tahaks kirjutada S&P natuke pikema liikumise teemal. Kergelt imelik teema, kui kõik on pea 3 päeva kukkunud "nagu kivi".
Juuni keskel ja ka varem kirjutasin (põhiliselt S&P kuude graafiku najal) küsimusest, millal tuleb 2009 aasta algusest alanud laine tipp ja kas see on juba olnud. Praeguse languse hetkel on imelik öelda, et on tekkinud tunne, et päris tipp on veel tegemata. Languse hetkel on loomulik üritada mõelda sellele, kuhumaani see langus võiks minna. Vedades jooni graafikule ja  muutes siin laineid, sain järgneva nädalate graafiku:




































Siin on laine (C) lõpetamiseks vaja veel C lõppu ja selle jaoks 5 lainet. Praegu oleksime sel juhul 4 esimese osalaine sees. Siit graafikult võib üritada leida ka sihti, kui kaugele praegune laine langeda võib. Hetkel käiks välja, et piiriks võiks siin olla sinine toetusjoon, mis selleks hetkeks on 3. laine 4. osalaine (graafikul märkimata) kõrgusel.
Kui praegu tuleme alla 4 lainega, siis selle struktuur oleks ka 3-laineline (3-3-5, 5-3-5 või midagi erinevat - kolmnurkadega vms.). Igal juhul tasub jälgida, kui liikumine toetusjooneni jõuab. Kui tuleb sisse kolmnurk, on asja lihtsam hinnata, kui tuleb 5-3-5, siis on väga raske otsustada, et tegemist ei ole 5-lainelise liikumise esimese 3 osalainega. Siis peaks abi otsima hooindikaatoritest. Julgeks prognoosida, et sellisel juhul toetub ka RSI graafikul näidatud toetusjoone peale.

No comments:

Post a Comment