Saturday, June 29, 2013

Kas "3 of 3"?

Täna õhtul kirjutavad juba pea kõik, et 2. laine üles on lõppenud ja sõit alla. Iseenesest on selle lugemise järgi täna õhtuks pea läbi juba ka 3. laine 2. osalaine. Sellise lugemise järgi sai C 5 lainet täis 27. juuni (eile, neljapäev)  teisel kauplemistunnil.
Ise lugesin laineid teistmoodi (liiga keeruliselt, valesti): ma lugesin, et B lõppes kolmnurgaga. Kui aga lugeda komnurga lõpp juba C 1. ja 2. laineks, siis tulebki välja eelpooltoodud tippu viitav lugemine.
Alguses toodud lugemise muudab ekslikuks uus tõus (üle 1616  kandis olevate tippude). Minu lugemises oli tegelikult viga juba sees algusest peale - täpselt vaadates oli sel B kõrgem kui A (ma ei tea selle osas keeldu, kuid see läheb lainete mõttega vastuollu).
Laineteooria järgi on 3. laine üldjuhul kõige suurema energiaga. See tähendab, et selle kolmas osalaine on tõenäoliselt energilisim osalaine. Kiusatus on seda sõitu järgmise nädala algul sõita (mingi õpetus on, et kui 3. laine läheb üle 1. otsa, siis on õige hetk kaasa sõita).
Eelneva kiusatuse muudab suuremaks viimasel ajal järjest süvenev veendumus (arvamus, kogemus), et selgemaid hetki peaks suurema positsiooniga läbima, kahtlastel hetkedel peaks positsiooni suurust vähendama või päris rahas olema. Ehk: lisaks portfelli suunale peaks ka kiirust reguleerima. Sellega peab olema muidugi ettevaatlik, sest ka hetkedel, mis tunduvad väga selged olema, võib midagi muud juhtuda.
Kui praegune 5-laineline laine lõppeb ja teeb seda veel äkki olulistel toetusjoontel, siis ongi väga kahtlane olukord - liikumine võib peale korrektsiooni veel alla minna, ehk teha veel 4. ja 5. laine alla. Teine variant on, et 3 lainet oligi vaid korrektsioon ja minnakse veel ülespoole uut suurt tippu tegema (mille võimalikkusest olen siin ka kirjutanud). Pigem tundub see olema hetk, mida on äkki targem kõrvalt vaadata.
Teine viimastel päevadel süvenenud arvamus on, et lisaks minu poolt aktiivselt jälgitavatele (ja positsioonis olevatele) varadele peaks jälgima veel muid, mis on muidugi ajaliselt suurem koormus. Mingitel aegadel (nagu näiteks viimane korrektsioon) on indeksid ja valuuta väga koos liikunud. Sellega tulevad ebameeldivad korrektsioonid kogu portfelli liikumises. Viimasel ajal on eraldi liikunud väärismetallid (mis oleks nagu paremini trendiv valuuta) ja võlakirjad. Selline hajutamine teeks ilmselt portfelli stabiilsemaks. Kõik need varad on üldiselt omavahel korrelleeruvad, kuid need seosed ei ole igasuguste pöörete ja korrektsoonide ajal päris paigas.

No comments:

Post a Comment