Saturday, April 15, 2017

Turu seis. Kullatootjate aktsiad on "otsas"!

Lühike kauplemisnädal lõppes indeksil S&P nii sügava vajumisega, et on muutumas väga kahtlaseks algne idee, et märtsis tuldi alla lainega A, siis mindi üles a of B-ga, seejärel alla korrektsioon b of B ja oodati veel c of B-d ülesse. Isegi oli arvamusi, et ei ole võimatu, et B teeb uue ajaloolise tipu.
Nüüdne sügav vajumine (eriti, kui see läheb allapoole märtsi põhja) kipub näitama, et arvatud a of B oli tegelikult kogu B. See läks ka tasemeni 0.618, mis võiks olla piisav.
Selgus peaks tulema esmaspäeval (äkki juba futuuride turgude avanemisel). Kuigi pilt hakkab vähehaaval "välja joonistuma" ei tasu olla veel lõpuni kindel, et see (4) laine lihtsa A-B-C struktuuriga lõpetab. Kuni püsib märtsi põhi, on võimalik veel ka kolmnurk. See korrektsioon võiks püsida pealpool 2285.9 taset mu eelnevalt toodud graafikul (punased tasemed ja punane lugemine (4)). Vajume sellest läbi - tuleb mõelda tõsiselt teistsuguse lugemise peale.

Metallidel on mõnes mõttes ka mudepunkt. Ühelt poolt on praegustel tasemetel veel võimalik (eriti GDX-l), et märtsi tõus oli vaid b-laine ja tuleb veel c alla. Neljapäevane tipp jäi alla 10 sendi alla tasemele, kus aprillis tõusu sees oleks a=b. Samuti on GDX-i graafik sõitnud vastu 200 päeva keskmist (vasakul on viide graafikule, millel roheline joon 200DMA). Mingit allapoole vajumist lubab ka reedene tunni graafiku peal olnud MACD lahknemine. (Muideks selle signaali propageerija, meie maaga seotud Elder tuleb varsti Tallinna.)  See signaal võib aga ka teist korda korduda juba üle 200DMA. Samuti võib tunni graafikul olev signaal tähendada küllat väikest korrektsiooni. Viimase 5 laine korrektsiooniks piisab ka langemisest kolmapäeva hinna sisse - ja siis võib uuesti 200DMA'd proovida.
Kuld ja hõbe on mõlemad tasemetest 1.000 läbi läinud. Nad mõlemad on 4 tunni peal üleval embedded stochastics'iga. Eriti hõbedal võib ka viimase nädala tõusu lugeda viieks laineks, mis tahaks väikest korrektsiooni. Igatahes lubavad need graafikud, et pea võib olla hakkamas "kolmanda, kolmanda ... kolmas", mis on kogu tõusu süda ja peaks tooma kaasa paanilise ostmise ja lühikeste positsioonide sulgemise. Kui ei tule muidugi suuremat korrigeeruvat lainet, nagu (eriti GDX-i) graafikud ähvardavad.

Veel üks uudis. Turg on nii kuum, et on ostetud nii palju väiksemate kullatootjate kolmekordset ETF-i, et see fond ei suuda enam osta vajalikku kogust firmade aktsiaid. Aktsiad hakkavad otsa saama, samas on näiteks Kanadas kohustus nii suure osalusega teha teistele väljaostupakkumine.
See on uus teema, paistab, mis saab. Alguseks uudis.

No comments:

Post a Comment