Sunday, April 30, 2017

Raamat psühholoogiast kauplemisel

Mingil ajal püüdsin huvitavate raamatute kohta luua lehte (link siin paremal). Panin sinna üles raamatuid, mida pidasin huvitavateks. Google'i lehtedele ei olnud enam võimalik sisseehitatud kujul Amazon'i raamatuid panna. Panin mingi mehhanismiga, siis see enam ei töötanud, uuendasin mingid raamatud - näitab seni.
Nüüd arvasin, et jooksvalt võiks siia blogisse raamatute kohta viited ja väikese jutu panna.
Lõpetasin just ühe kauplemise psühholoogia kohta käiva raamatu lugemise. Seda soovitas üks minu poolt hinnatud analüütik. Otsustasin läbi lugeda.



Autor kirjutab väga pikalt (keegi hindaja kirjutas, et kogu raamatu mõtte võiks koondada paarile leheküljele) inimese psüühika toimimisest, kuidas see üritab vältida "valulikke" arusaamu, kuidas selleks kaotatakse objektiivsus jne. Tal on lihtne lahendus (tegelikult tema jutu järgi rohkem pole ka võimalik), et oleks hea, kui kauplejal ei oleks veendumust, kuidas turg peaks liikuma, siis on kergem aktsepteerida teistsuguseid liikumisi. Sellest tulenevalt ka olla nendeks valmis.
Pikk jutt on nagu treenimine, et inimene ei "läheks ise tehingute sisse", vaid oleks (vähemalt emotsionaalselt) kõrvaltvaataja. See luba kergemini õigeid otsuseid teha.
Minu arust raamat annab kasu. Siis selles etapis, kus on selge, mis on turud, millised seal mustrid, indikaatorid ja ollakse juba kauplemisega tegelenud. Ning kui siis hakkavad tekkima mõtted, et "miks ma ikka nii tegin?", "miks ma sellega ei arvestanud?" jne. siis on aeg selliseid asju lugeda ja püüda oma hoiakuid parandada.

No comments:

Post a Comment