Tuesday, February 14, 2017

Väärismetallid "söövad" närve

Nädala lõpule läksime vastu olukorras, kus nädala alguseks oli potentsiaalne võimalus avaneda gap'iga ülespoole ja "tõusta lendu" W1 (alates detsembrist) kolmanda osalaine südames. Turg aga nii ei otsustanud ning valis sügavama korrektsiooni tee. Selles olukorras on küsimus, kui sügav see korrektsioon on. Sügavuselt kõige väiksema korrektsiooni lõpp peaks olema lähedal. Kui selle kriitilistest tasemetest läbi minnakse, siis on oodata sügavamat. Panen siia mõned graafikut, mis iseloomustaksid olukorda. Nende peal saab rääkida ka oodatavatest tasemetest ning tasemetest, millest läbivajumisel on oodata sügavamat korrektsiooni.
Kõigepealt hõbe, mis on ühelt poolt kõige pullisem ning teiselt poolt kõige selgem.






































Siin on graafik läinud pea ühe joonena üles, ainult 26. jaanuaril tehti põhi, mis oleks siis 2. osalaine  w2. Jaanuari lõpu põhjast on võimalik lugeda ülesse 1-2-1-2-1-2(käimas). See lugemine satub vastuollu, kui vajutakse alla eelmise reede põhja 17.54 (SIH2017 futuur).  Kui vajutakse allapoole seda taset, siis järgmine lugemine oleks, et reedene tipp oli b-laine eelmise kolmapäeva tipust alanud korrektsioonis (running/extended flat). Selle tüüpiline langus oleks 17.4 alla, kehtetuks muutumine allpool 17.26't.  Kui me korrigeerime ainult reedest tippu, siis seal sees peaks olema valmis a-b ja 4 osalainet c-st.  c lõpp oleks kusagil 17.75 kandis. See võiks tulla lühema perioodi graafikul lahknevusega põhi (diverged bottom).  Kui see nii on, siis see põhi võiks juba homme tehtud saada.

Siin toodu hõbeda graafikul juhiks tähelepanu kahele asjale:

  • vastupanuks on 200DMA - sellistest asjadest ei minda üldjuhul hooga läbi. Ikka vastupanu (toetuse) vastu, siis suts tagasi ja siis uus üritus.
  • Slow Stochastic on üleostetuna embedded. See tähendab, et mõlemad jooned on juba mitmendat perioodi üle 80.  See juhtub sageli tugevalt liikuvate (üldiselt kolmandate) lainete sees. Muudel juhtudel kipub peale aeglasema joone 80 kanti jõudmist juba kiirem joon teises suunas liikuma hakkama.
  • Graafikul on ka kaks kiiremat EMA'd (eksponentsiaalset). EMA13 on oranž - selle alla mindi vaid jaanuari lõpus (siis isegi kuni BB keskmiseni, siin 18DMA).  Peale seda on püsitud 5EMA (lilla) peal, mis tähendab, et korrektsioonid on ikka väga väikesed.

Panen järgmisena kulla. See graafik on tegelikult ühele "heale metalli graafikule" iseloomulikult selline, millel on võimalik palju erinevaid lugemisi. Siin peal on üks kõige selgema pildiga. Kahjuks turule ei meeldi kaugeltki alati selline selgus, nagu meeldib mulle.





















Siin oleks jõulute põhjast tehtud 1-2-(i)-suur osa(ii)'st.  Hõbedaga sarnaselt on siin valmis (valmimas) 4 of c. Siin on aga see laine alanud juba eelmise nädala keskpaigast. See on ka üks põhjus, et me hõbeda puhul võime reedest tippu kahtlustada b-laineks. Lihtsalt kullal oli b tüüpiliselt eelmisest tipust allpool, aga hõbedal võis olla running flat. See running iseloomustab seda, et kui trend on kiire, siis isegi korrrigeeruva laine sees võidakse teha uus trendi tipp. Tüüpiline b võiks olla 0.618 a pikkust.
Loomulikult võib kogu see korrektsioon venida palju pikemaks ja keerulisemaks. b võib olla näiteks kolmnurk, millest on tehtud vaid A-B ning teha oleks veel vaja C-D-E. Igal juhul, kui tuleme allapoole siin toodud 3-e, siis saab 3-laineliseks korrektsiooniks vajalik lainete hulk valmis. Kinnitus sellele, et see oli kogu korrektsioon tuleb alles ülessepoole liikudes, sest teoreetiliselt võib see olla ka suurema korrektsiooni A.
Selle graafiku peal meeldiks mulle, kui asi lõppeks helerohelise 100SMA ja roosa 0.5 kandis. Kui minnakse allapoole jaanuari lõpu 2'e, siis tähendab see, et oleme seda 2'e alles tegema ning eelmise nädala tipp oli alles B of 2.
Siin on graafikul huitav punane RSI toetusjoon. Mulle meeldiks väga, kui 5 tegemisel tuleks RSI põhi samasse kanti. Kui RSI pöördub selle graafiku roosa ala keskel (tüüpiliselt 40 või 60 kohal), siis ei teki lahknevust (divergence'i), vaid püsitakse sageli mingil joone toetusel/vastupanul.

Viimasena vaataks kullatootjaid - GDX.




















Siin graafikul pole mul laiskusest veel lainete numbreid, kuid lugemine võiks olla sama, kui on eelpool toodu kulla graafikul. Roosa kast näitab selle lugemise potentsiaalse korrektsiooni sügavust. St. languse minimaalne sügavus on juba tehtud. Teoreetiliselt on ka võimalik, et põhi tehti juba eelmise nädala keskel, kuid tõus ei ole sealt edasi selline nagu oleks sobilik kolmanda laine keskosale. Lugemine, et me korrigeerime roosade tasemete vahele jäävat lainet, muutub kahtlaseks, kui me roosast kastist allapoole vajume. Kehtetuks, kui roosast 1 tasemest allapoole vajutakse.

Räägin iga graafiku puhul, et vastavatest tasemetest allapoole vajumisel võib tulla karusem graafik. Ma ise ei pea seda hetkel veel eriti tõeäoliseks. Aga mind häirib, et igal nende varade päevade graafikul on negatiivne MACD histogrammi lahknevus (meie kaasmaalane Elder!). See võib olla päris OK, kui me tõustes liigume sellise hooga, et üle eelmiste tippude liikudes selle lahknevuse murrame. Aga seni on see graafikul ja tekitab mingit ettevaatlikkust.

No comments:

Post a Comment