Wednesday, January 11, 2017

Väärismetalligrupp on põhja kinnitamas II

Kas allapoole jõulude ajal tehtud põhja mineku võib välistada (pidada väga ebatõenäoliseks)?
Ühe suure kriteeriumina võib arvestada sellega, kui tehakse 5 lainet ülesse, siis 3 lainet (või muu korrigeeruv struktuur alla ja minnakse omakorda üle 5 lainega tehtud tipu. Alternatiiv oleks siis, et tõus on 3-laineline (A-B-C).

Lühidalt öeldes võib öelda, et nii kullal kui ka hõbedal võib seni lugeda, et ülesse minek on praeguseks teinud 3 lainet (siis korrektsioon, mis lubaks uut põhja). Samas hõbedal võib lugeda ka seda, et ülesse on valmis saanud (saamas) 5 lainet. Asja saab vaadata mitmel erineval viisil, kuna lainete sisemine struktuur on (väärismetallidele omaselt) väga segane.
Ainsana, mille puhul tundub 5 laine valmisolek tõenäolisem, on kullatootjad (GDX). Kui ülesse on tehtud 5 lainet, siis korrektsioon alla võiks tulla vahemikku 21.53-19.71. Korrektsiooni (A-B-C) sees oleksime me tõenäoliselt B sees, mis võiks veel sutsu kõrgemale minna. Selge allaminek tähendaks, et oleme tegemas C-d. Seega 3-laineline korrektsioon toodud vahemikku ja üle sel aasta tehtud tipu - siis võiks sõit alata.
Ma ei oska selliste pöörete puhul kogemuse baasil suurt midagi öelda (palju üldse analoogse suurusjärgu pöördeid andmetega kaetud ajaloos on olnud, et paralleele tõmmata), kuid ilmselt on võimalik, et kullatootjad liiguvad metallide endi hindadest varem (kiiremini kindlasti).
Viimase aasta-paari kogemus aga ütleb, et analoogsetes kohtades pole ka minule teada olevad parimad lainete analüüsijad suutnud väiksemate lainete sees reaalajas õiget pilti näha. Seega tuleb leppida segadusega, millest eespool kirjutasin. Kullatootjatel on igatahes võimalik tee näha, mille järgi võib peatselt põhja kinnitust näha, eraldi metallidel peaks varsti ka hakkama paistma, kas ülesse on tehtud korrigeeruv või trendiv liikumine.

No comments:

Post a Comment