Thursday, January 26, 2017

Metallide korrektsioon käimas

Eelmises postis kirjutasin, et on ka ED variant nii kaua, kui sellele eelneva nädala põhjadest läbi ei vajuta. Kuld on vajunud, teised ei ole.
Kullatootjate puhul on võimalik, et selle nädala tipp on b-laine. See oleks siis b expanded flat'is (running flat'is). Võimalik on ka, et see on alles 5. laine. Selle kasuks räägib, et struktuur, mis pole küll lõpuni nähtav gap'i tõttu, oleks nagu 5-ne (ega mitte 1 of 3 juba?).
Igatahes kullal ja hõbedal on võimalik lugeda, et mingi 5-ne struktuur alla hakkab valmis saama. See võib olla c of A või kogu C of W2. Esimese variandi kasuks räägib, et korrigeerutud on väga vähe - nii kuld kui ka hõbe pole 0.382 tasemeni veel jõudnud.
Endal oli plaan tulevaks kolmandaks laineks ülesse võtta veel pikka positsiooni. Üldiselt on seda kindel teha, kui mingi impulss-struktuur on ülesse juba toimunud (ja siis vastav korrektsioon).  Kui lainestruktuur ja indikaatorid näitavad selgelt, võib minu arust futuuridega (parem stoppimine) proovida ka kohas, kus on veel A-laine oht. Siis on tõusul näha, mis kujunema hakkab, samas stop'iga saab kaitsta, et isegi C-laine languse puhul ei tule miinust. Vaatame.

Indeksid. Eile tehti enamuses ajaloolised tipud. Juba on jälle (ka meie meedias, näiteks üks üldiselt väga mõistlik jutt) arvamusi, et tõusti liiga ruttu liiga palju. See on iseenesest tõsi, kuid sel puudub seos edaspidise liikumisega. Igal juhul ei saa lugeda karuseks olukorda, mil nii selgelt tippudest läbi minnakse. Languse näitamiseks peaks tükk aega enne hoopis teistsugune liikumine tulema. Selle "liiga" kohta soovitan vaadata 1990-ndate graafikut, millel isegi kuudena oldi selgelt üleostetud ja lubati pööramist nii kaua, et hind jõudis selle aja jooksul veel üle 2x tõusta. Lõpuks (aastal 2000) see korrektsioon ka tuli, kuid enne seda oli võimalus kas turuga kaasa sõita või eemal olla.
S&P 500. Praegu on nii kaua, kui turg midagi muud ei näita, graafikul esmane tõus 2310-2350 kanti ja käimasolevate lainete projektsioon tasemele 2500-2600. Siis on küsimus selles, kas tuleb väiksem või suurem korrektsioon - praegu pole seda ilmselt võimalik ette ennustada. Kui tuleb väiksem korrektsioon (2016. a. alguses lõppenud korrektsiooni hinnataseme sisse), siis ootavad peale seda juba hinnad üle 3000.
Eilse tõusu puhul on ainuke kahtlane asi, et Russell 2000 ei osalenud selles täie jõuga. Väikesed ettevõtted peaks tõusul olema esirinnas. Samas on see indeks oma struktuuris teises etapis, kui muud. Kirjutasin ka siin paar kuud tagasi toimunud suurest hüppest. Selles olukorras on ka võimalik, et eri indeksid liiguvad erinevalt, et oma laineid jälle sünkrooni saada.

No comments:

Post a Comment