Friday, January 20, 2017

Kas "Trump Rally II"?

Kõigepealt indeksi S&P 500 pilt:






































Eelmine järsk põhi oli USA valimiste ajal. Ma kirjutasin siin enne valimisi, et lainete järgi on oodata tõusu, sõltumata valimiste võitjast. Oligi päris järsk tõus detsembri keskpaigani, millele meedia pani kõlava nime - Trump Rally. Siis langeti väikese korrektsioonina aasta lõpuni.

Et edasisest rääkida, panen praeguse hetke 4h graafiku:




















See graafik on sisuliselt sama, mille postitasin aasta lõpu seisuga. Siis oli graafik päevade kaupa ja sisemisi tasemeid ei olnud näha. Rohelised lainenumbrid küll. Nendele lainenumbritele vastavaid siniseid tasemeid aga mitte. Nende tasemete järgi jõuti detsembri keskpaigaks tipuni iii of 3.  Selle tipu standartne tase oli 1.236,  mis nähtavuse täpsusega ka nii läks. Sealt edasi on tüüpiline korrektsioon mitte alla 0.764 taseme - ka sellle taseme peale vajumisel jäi väikene varu. Siit edasi peaksid viima 5 väikest osalainet tasemeni 1.618, kus on ootamas 3.  Kui minna siin toodust veel väiksema ajavahemiku peale, siis on näha, et 30. detsembrist alanud tõus tegigi ülesse 5-lise osalaine, mis lõppes 6. jaanuaril. edasi on korrektsioon, See on olnud ajaliselt juba küllalt pikk, kuid tasemena pole tehtud isegi 50% aasta esimese nädala tõusust (tüüpiline võiks olla 61.8%).  See väga väike korrektsioon on üks argument neil, kes ootavad veel 12. jaanuari põhjast allapoole vajumist. Minu peas on aga ka üks argument, mis räägib selle kasuks, et 3 lõppeb väljavenitatult. Siis pikemad lained ja väiksemad korrektsioonid. Nimelt tasub siin graafikul vaadata 5 ja (3) asukohti: need on graafikul kumbki oma extension'i taseme kohal, tegelikult on tegemist ühe ja sama tipuga. Siis järelikult peab kõrgemale minema või (3) natuke allpool lõppema. Mõlemad variandid on täitsa võimalikud. Et 5 ülevalpool lõppeks, sobivadki pikemad lained ja väiksemad korrektsioonid.
Praegusel hetkel on võimalik, et täna algas iii of 5.   Selle esimene osalaine võiks olla läbi, seda kinnitaks tõus üle tänase tipu ilma eilsest põhjast läbi vajumata. Kui see nii läheb, siis algab oodatud ralli esmaspäeval.

Metalligrupp.

Väga suur tõenäosus on, et sel nädalal sai valmis esimene 5-ne laine jõulueelsest põhjast. Eelmine nädal oli erinevatel varadel erinevaid lugemisi, et lõppemas on äkki alles W3 esimesest tõusulainest. Nüüd on levimas lainemeestel, et kõigil kolmel varal on valmis 5-ne esimene tõusulaine. Kui see nii on, siis peaks tulema allapoole korrektsioon. Selle sügavus on omaette teema. Tavaline korrektsioon oleks 38.2%-61.8%. Metallid ei taha aga eriti sügavalt korrigeeruda. Eelmisest aastast on meeles, et oodatud korrektsioone ei tulnudki, kuni tuli suvel ootamatu esimese laine tipp. Igal juhul oleks tore, kui vähemalt 38.2%-ni vajutaks tagasi. Kui vajumine on väiksem, tõus sellele järgnevalt korrigeeruv, siis on tõus ilmselt WB, millele järgneb veel WC alla.
On võimalik ka variant (mitte küll äkki nii tõenäoline (ma ise jägin seda), et põhjast on ülesse tehtud alles 3 osalainet. Siis tuleks 5. osalaine LD (lõpudiagonaal), mis kooneb viiest 3-sest osalainest, mis ka kattuvad. See on võimalik nii kaua,kui ei vajuta läbi eelmise nädala põhjadest.
Igal juhul tundub, et metallidel on vaja natuke rohkem aega tõusuni kui indeksitel (mis võivad tänase setup'i pealt esmaspäeval juba startida).

No comments:

Post a Comment