Monday, May 7, 2012

18. nädala lõpu mõtted

Sel nädalal hakkas siis liikumine sinna suunas, kuhu ma juba ammu (kauplemise mõttes liiga vara) olen oodanud seda algavat. Osades varades (S&P ja euro) olen ma juba mingi aeg lühike, seega uudised on vaid rõõmsad. Nädala keskel näitasid 5 tooraine graafikud, et neis oleks mõistlik lühikeseks minna - reede õhtuks oleks tulemus olnud, arvestamata võimalikku võimendust futuuride kasutamisel, ca 3%. Nüüd ei oskagi seisukohta võtta - kas olla õnnetu, et need tehingud vaid proovitabelisse panin või õnnelik, et selgeid tekkivaid liikumisi graafikutelt tähele panen (sest ega turg täna veel kinni ei lähe ja potentsiaalseid tehinguid tuleb veel). 
Eelmisel nädalal panin graafikule ka enda investeeringute kuu tootluste võrdluse: Eesti aktsiad, IB (siis maailma, põhiliselt USA, varad) ja varahaldus. Enda investeeringud on võetud ka KOKKU. Võrdluseks juurde S&P ja PIMCO juhitud võlakirjade ETF-i BOND tootlused. Võlakirjadele on aeg praegu ja lähimas tulevikus ilmselt soodne. Ise kartsin kohe (siis paar kuud tagasi) BOND-i selle alustamisel osta. Oli kerge kõhklus, kuid esimese paari kuuga ca 3,5% tõusu võlakirjadega pole mitte paha tulemus. Nüüdseks olen mingi summaga ka selles pikk - see peaks ikka rohkem tootma kui meie tähtajalise hoiuse või laenu intressid.
S&P suhtes on algbaasiks märtsi alguse võtmine muidugi natuke ebaõiglane, kuid kuna sellest ajast on investeeringute struktuur selline nagu on, siis on ta ka sees. Tootlus on graafikul mõeldud 6 kuu liikuva keskmisena (praegu siis veel lihtne aritmeetiline keskmine) - see peaks tulevikus ka S&P-le praegu tehtava ülekohtu heastama.

Hetkel on muidugi karjuvalt näha mittejuhitud investeeringute parem tootlus. Ka nn. LHV aktsiad on seal kontol olevad Eesti aktsiad, millega sisuliselt mingit portfelli juhtimist pole võimalik teha - kasum sõltub suuresti sellest, kas keegi on turul mõnda porfellis suurema osaga olevat aktsiat ostmas või müümas.

No comments:

Post a Comment