Monday, May 14, 2012

19. nädala lõpu mõtted

Turud on selgelt võnud trendi risk-off režiimi: eelistatakse USA võlakirju, riskivabasid valuutasid, väljutakse riskistest valuutadest (sh. euro), aktsiatest.
Juba mingi aeg tagasi tõmbasin euro graafikule järgnevad jooned:

Selle kolmnurga pealt võiks näha allapoole liikumist, kuni näidatud tasemeni. Ise praeguse mitme kuu pikkusest toetuse tasemest läbivajumise peale lisapositsioone pole võtnud. Euro suhtes olen lühike juba mõnda aega, eelistades dollarit ja ka jeeni, mille suhtes veel nädal tagasi valdav enamus kirjutisi pessimistlikud olid. Eks probleeme on kõigil, kuid hetkel pole need võrreldavad euroalaga: Kreeka ei saa kokku valitsust ja ees ootab maksejõuetus, Itaalia ja Hispaania ei saa oma asju kuidagi korda, Prantsusmaa sai presidendi, kes ei saa, veel enam kui eelmine, aru raskest olukorrast, milles riik on.
Seega ma pole niivõrd mitte dollaris ja jeenis pikk, kui euros lühike (see lühike olek on ju nagunii ainult USA maakleri juures oleva portfelli osas, kogu muu vara on ju paratamatult euros).

S&P vajus nädala jooksul läbi tervenisti kahest tasemest, teist proovis ta neljapäeval veel altpoolt, kuid ebaõnnestus. Ka ülespoole peaks nüüd tee raskemaks tehtud olema. Enne tal ülevalpool nagu nii selget takistus polnud kuni päris tipuni välja.




No comments:

Post a Comment