Saturday, May 19, 2012

20. nädala lõpu mõtted

Kiire kukkumisega nädal on selja taga. Viimasel ajal pole nii kiireid liikumisi olnud. Sügisel alanud ralli esimene nädal novembri lõpus tegi suurema liikumise.
Endale oli nädal küllalt edukas, kuna olin turu suhtes lühike juba mõnda aega.
Nädal tagasi müüsin lühikeste positsioonide peale put'e. Nagu nüüd välja tuli, siis need lõikasid natuke kasumit. Mitte eriti, seega ei pannud ma märgatavalt mööda. Kuigi nii kiiret kukkumist ei oodanud.
Valuutade positsioon teenis ka kasumit, kuigi nädala lõpus oli euro üllatavalt tugev. Kas siin aitasid neljapäevased puhkepäevad või tehnilised tasemed. Reedel käis euro all vastu jaanuaris tehtud selle aasta põhja ja põrkas tagasi.
Samuti käis USD indeks peaaegu vastu aasta alguse tippu. Juba neljapäeval oli dollari indeksi päeva graafikul long-legged doji. Samas pea kõik (peale jeeni) minu listis olevad valuutad on trendina USD suhtes nõrgenevad. See lubab nagu USD tugevnemise trendi jätkumist, mis peaks tähendama, et vastupanutasemest minnakse mingil hetkel läbi. Kui aga vaadata USD nädala graafikut, siis on näha, et ollakse vastu Bollingeri Band'i. Sellest pikaajalist väljapoole liikumist ei juhtu (ühel pool väljaspool olemise aja osa vaid 2,5%). Lisan graafiku, millelt on näha, et BB ei liigu küllalt kiiresti ka ülespoole - riba keskjoon on 18 päeva keskmine, seega küllaltki aeglaselt liikuv, nädala järsem liikumine hakkab riba küll laiemaks tegema, aga mitte nii ruttu. Tõenäolisem on siis hetkel ülespoole liikumise hoo aeglustumine.


Jeeni tugevus rahustab mind selles, et osa valuuta panemine dollari asemel jeeni oli õige otsus. Mingi aeg tagasi tundus, et kogu panus oleks võinud dollaris olla (jättes kõrvale hajutamise plussi).
Seega valuutad näitaksid nagu potentsiaalset trendi lõppemist või aeglustumist.
S&P oli reedel enne turgude avamist küllaltki tugev. Päev lõppes ikkagi tugevalt all. Sisuliselt põhjade juures ja läks edasi.
S&P on nüüd sisuliselt oktoobri tipu vastas. Oktoobri tipp oli esimene tõusulaine. Võimalus, et praegu on 4. laine, tähendaks (selles ollakse küllaltki ühel meelel), et sellest tipust allapoole ei minda. Nädala lõpu järgi tundub see väheusutav.
Võlakirjad korrigeerusid ka reedel natuke, iseenesest on hinna trend üles nagu püsiv.

No comments:

Post a Comment