Saturday, April 7, 2018

Minu arvamus sellest, kus me oleme

Päev-paar on olnud uudised, nagu oleks maailm kaubandussõjas kokku kukkumas. Ja seepärast on aktsiaturud ka allapoole tulnud. Tegelikult on liikumised olnud küllaltki hästi lainetesse sobivad. Üleval on olnud küsimus, kas neljandad lained lõppevad alla C-ga või tuleb mingi pikemaajalisem kolmnurk. Selles osas toob selguse C muutumine 5-laineliseks või langemine allapoole A põhja. Kumbki neist sündmustest pole veel toimunud, kuid C viienda osalaine liikumine allapoole on seni olnud küllaltki tüüpiline (S&P 500). 
Alustakski S&P-st. Kõigepealt kuude graafik üldise pildi jaoks.




















Siin on hästi pikaajaline lugemine. Olen näinud ka teisi alternatiive, kuid hetkel paistab see sellisena, mis võiks teoks saada. Aga, nagu alati, jälgime ülesseminekul sisemist struktuuri ja tasemeid ning allatulekul, et ei tuldaks allapoole sobivaid tasemeid. Kui mingid tasemed ei "kanna", siis on põhjust karta "alla kukkumise" lähedust. Nüüdsest on aga ülesse vaid viiendad lained, mis ei pruugi olla impulss-lained. Nende sisemine struktuur on segasem ja pole kauplemiseks kõige lihtsam.
Mitte tehnilise analüüsi poole pealt toetaks seda arengut ka tekkima hakkav inflatsioon ja USA presidenditsüklid.
Siin graafikul on näha, et 5 lainet ülesse lõppeb V-ga. See on küllalt pikaajaline viis lainet. Nende pikaajaliste analüüsidega on selles mõttes raskem, et ei ole otseseid algandmeid, millega nii pikkasid analüüse teha. Ja neid indekseid, mis isegi olemas on, pole üldjuhul programmides saadaval. Seega me ei tea lõpuni, mis laine selle viiendaga lõppeb. Seesama viis lainet on alanud kas 1932 või XIX sajandi lõpus. Nn. Elliott Wave'i piiblis on toodud välja toorainetel ja muul baseeruvaid väga pikaajalisi lugemisi, millede puhul võib hea tahtmise puhul väita, et me saame siis tehtud 5 lainet inimtsivilisatsioonide algusest peale. Kogu selle aja korrigeerimine oleks väga karm.
Minimaalne korrektsioon on siis, kui 5 lainet lõpetab suurema 3-nda laine. Siis tullakse tagasi aste väiksema neljanda laine sisse - see oleks siis 2000-2009 aasta tasemete vahele. Muudel juhtudel peaks korrektsion sügavam olema.

Hetkeseisuks päevade graafik:




















Siin oleme korrektsiooni küllaltki lõpujärgus. Praegu ma kaldun uskuma, et ring-c jääb ring-a'st lühemaks (0.764 on ca sama põhja kõrgusel - vasakul lilla). Kuni me ei tee v sees alla viit osalainet, on võimalik veel mingi keerulisema struktuuri tekkimine.

Russell 2000't kujutama panen IWM'i graafiku. Lühiajaline on enam-vähem samas olukorras, kui on S&P'l.  2009. aastast oleme aga tulnud ülesse niimoodi.




















Valuutast tooks ära euro nädalate graafiku variandi. Üldiselt loetakse, et oleme praegu natuke eikellegimaal, kuid mul on graafikul põhiliseks selline lugemine. Oleme paar kuud sellele sobivalt ka liikunud.





















Siin tundub väga, et oleme varsti ülesse lõpetamas viit lainet. Ei tahaks uskuda, et tegime ülesse iii-e ja sealt tulemegi alla. Kui lõpetame ülesse (v)'e, siis edasine sõltub sellest, mis laine see on. Mul on punasega märgitud alternatiiviks, et see on alles (4), mille järel tehakse alla (5). See peaks jõudma allapoole pariteeti. Euro nii suur langus dollari suhtes sobiks aga hästi aktsiaturu langusega. Eelkirjutatu järgi see aga niipea ei peaks tulema. Siis sobiks paremini variant, et 2017. a. algusest oli ülesse A, millele järgneks tüüpiline 0.618 korrektsioon B alla ja siis uuesti C üles. Igal juhul on väga tõenäoline, et kui tehakse ülesse lõpuni siin näidatud 5 lainet, siis tuleb külaltki suur allasõit. Kuhumaani - see paistab loodetavalt sõidu käigus.

Paneks lõppu ka ühe aktsia graafiku - Tesla. Kirjutasin sellest alles hiljuti ja siis oli mu arvamus, et kuigi koht sobis põhjaks, arvan ma, et asi läheb alla edasi. Peale seda on päris järsult ülesse hüpatud. Ma kaldun aga ikka uskuma, et me näeme enne õiget ülesseminekut veel madalamaid põhju. Ka eelmisel graafikul oli mul roheline alternatiiv. Siin on nüüd selle sihtmärgiks roheline kast. Kasti ülemine piir on $222, mis oleks väikseim tõenäoline piir, kui praegu on käimas langus (C).  See (C) jääks aga väga palju kõrgemale kui (A) - mulle paistab natuke imelik. Aga see aktsia ongi väga imelikult ja emotsionaalselt käitunud. Ei maksa midagi väga palju ette mõelda.
Ise olen juba mõnda aega seda aktsiat vaatluse all hoidnud sooviga (5) kaasa sõita. Seni pole veel sisenenud. Eks paistab, kas ja mis sellest välja tuleb.


No comments:

Post a Comment