Sunday, April 15, 2018

Kaugel me korrektsiooniga oleme?

See on oluline küsimus, kui on plaanis turu suhtes pikaks minna ja proovida ülessesõitu kaasa sõita. Standard & Poors 500 ja Russell 2000 on väga imeliku kujuga - need ei ole veel lõpuni paljastanud mustrit, millega korrektsioon kulgeb. Laual on kolm varianti, kusjuures üks on edasi liikumine teisest.

  • c-laine tullakse alla laieneva diagonaalina. Sel juhul oleksime varsti lõpetamas (või juba lõpetanud?) c neljanadat osalainet;
  • kogu korrektsioon on kolmnurk kõrvale - tehakse kokku viis 3-st üles-alla liikumist, mis kõik jäävad eelmiste tippude-põhjade vahele; 
  • kogu segaduse peale tehakse veel kõrgem b-laine, mille järel tuleb alles c-laine 5-lisena alla.
Dow Jones Industrial Average on mul graafikul selle ETF-i DIA'na. Vähemalt reede õhtu seisuna on selle c-laine tulnud alla ilusalt paralleelkanalis. Esmaspäeval on variant, et minnakse ka sellest välja, samas on variant, et kui teised indeksid teevad laienevaid diagonaale, siis see teebki põhja paralleelkanalis.




  Lisaks veel seda, et üldiselt võib lugeda pulliseks, kui laiemad (ka väiksemaid aktsiaid sisaldavad) indeksid kipuvad ülevalpool olema, kui kõige väiksema aktsiate arvuga suurfirmade indeks Dow Jones.

No comments:

Post a Comment