Tuesday, July 26, 2016

Kulla põhja jaht jätkub II

Kirjutasin pühapäeval kulla põhja jahtimise jätkumisest. Aretasin siin keerulist teooriat, mille järgi kuld ja kullatootjad liiguvad natuke erinevaid laineid pidi. Leidsin variandi, mille järgi see võiks ka nii liikuda. Esmaspäevaks oli mu peas tulnud selgus, et midagi keerulist ei pea välja mõtlema - kuld ja kullatootjad liiguvad samade lainete järgi.
Esmaspäevase kauplemispäeva algusepoole tehtigi kullatootjatel uus lokaalne põhi, mis võiks väga hästi olla iii of c, õhtul jäi siis pooleli veel iv. Järgneda võiks v alla, millega korrektsioon lõppeks. Sellistes kohtades võivad 5-ndad lained väga hästi ka lühemaks (mittekorrapäraselt lõppevaks - truncated) jääda.
Ajaliselt on turu jaoks oluline ülehomne Fed'i protokollide avaldamine. Minu arusaamise järgi ei ole neil uudistel seda mõju, et nad üldjuhul turu liikumise suunda mõjutaksid. Suund tekib ikka turusentimendi muutumisest. Aga pöörete ajastus käib sageli selliste uudistega koos (muidugi püütakse positsioonidega ka ennetada, seega ei pruugi alati kõigil varadel asi täpselt sel hetkel toimuda). Minu hinnangul lubavad mõned põhilised graafikud arvata, et turu jaoks on Fed'i sõnum lõdvemat kui oodatud rahapoliitikat lubav.

Lainete lugemiste tegemisel on üks põhimõte - tasub alati alustada lihtsamatest ja tõenäolisematest, mitte aretada mingeid liiga imelikke teooriaid. Kahjuks ei ole sellised asjad kuhugi õpikutesse jõudnud ning saab loota vaid oma kogemusele. Pühapäevane on tõestus, et mul on seda veel vähe.
Siis: tasub panna graafikule variandid (lained ja tasemed) alates lihtsamast ja tõenäolisemast, kui turg nende järgi ei liigu, siis valida keerukuselt ja tõenäosuselt järgmine.

Eelmises postis rääkisin roosast 0.618-st, millest see lugemine allapoole minna ei lubaks. Aga mindi. Seega see lugemine on vale. Hetkel pakuks välja selle, et juuli algul lõppes alles 1. Eespool oli pikem ka (1). Kui laine 1 on pikem, siis on tulevikus kõrgemad ka oodatavad tasemed, mis saadakse, projitseerides laine 1-e laine 2 lõpu peale. Kui nii ikkagi läheb, siis saavad kõik kullas pikad olevad ainult rohkem rõõmustada.

Kas nüüd toodud lugemine on kindlasti õige? Turg garantiisid ei paku.
Mis võiks olla järgmisena pähe tulev lugemine? See, et juuli alguses ei lõppenud 1 of (3), vaid alles (1).
Kuidas siis korrigeerutaks? Vastavalt oleks (2) sügavam. Kui hooindikaatorid seda veel homme kinnitavad (praegu paistaks nii), siis praegu (vastavalt oleks see põhi alles (a)) põõrdutaks ikkagi ülespoole, tehakse (b) ning seejärel 5-lainelise (c)-ga põhi (2).
Seega kauplemise mõttes ei ole probleemiks ka see, kui minna pikaks (a) lõpus ja enne (b) lõppu aru saada, et ülesse on vaid korrektsioon (b). Kui ülesse on aga loodetav 3 of 3, siis see peaks olema väga hoogne impulsslaine.

No comments:

Post a Comment