Sunday, July 24, 2016

Kulla põhja jaht jätkub

Praktiliselt 2 nädalat on möödas ajast, mil kirjutasin, et "Kuld on mõneks päevaks natuke pidurdunud". See "mõni päeva" on väga pikaks kujunenud. Aja venimine on mind paljudel juhtudel  veennud, et aja prognoosimine on ääratult ebatäpne. (See on minu arust ka üks põhjus, miks binaarsetest optsioonidest eemale hoida.)
Ise jõudsin juba vahepeal pikaks minna, kui oli põhi, millest siin kirjutasin. Tõus oli nõrk, tundus 3 of 3 jaoks ebausutav - panin ostuhinna peale stop'i ja see läks ka täitmisele. Tulin välja ilma miinuseta ja püüan uuesti siseneda. Kulla puhul on teoreetiline võimalus, et neljapäeval tehti oodatud põhi ära. Tõus sealt on nõrk, seni 3 lainet, mis võib olla veel ka 1-2-i-ii (st. kaks kahest teineteise sees)  - kui nii, siis peaks kiirem kolmas laine kohe tulema. Muidu lubab veel uut põhja $1300 all.
Sisenen kauplemiseks uue põhja kandis, kui jõuab uutele prognoositavatele tasemetele või ülesse minekul, kui tõus kinnitust leiab.
Kulla puhul arvaks, et sobiks pigem veel põhi allpool, kuid kullatootjad:





















Siin graafikul on aga viimase nädala põhi (roosa 0.618) tase, millest iv ei tohiks allapoole minna. Seega peaks sõit (iii)-ni juba käimas olema. W5 võib olla teoreetiliselt ka aeglasema struktuuriga. Üldiselt liiguvad kuld ja kullatootjad koos. Praegu on nad aga eri etappides: GDX alustab v of (III), kuld on aga veel samas kohas, kus GDX-i graafikul 2. Seega GDX on juba pidurdumas W5-ga W3 sees, kuld aga alles alustamas W3-e. Äkki seepärast kuld tõmbub tugevamalt tagasi ja liigub äkilisemalt (suhtes graafiku muude osadega).
See kõik muidugi juhul, kui graafikul toodud lugemised õiged on. Jagasin FB-s ka juttu, mis väidab, et kulla COT on isegi suurinvestorite osas väga nõrk - see lubab sõidu alates sellele lisakütust.

No comments:

Post a Comment