Tuesday, July 12, 2016

Kuld on mõneks päevaks natuke pidurdunud

Kulla hind sulgus suts allpool eelmise teisipäeva sulgumishinda. Eelmise nädala jooksul võimendusid juba hääled lausetega "kulla korrektsioon üles on lõppenud", "nii pika tõusu peale tuleb juba korrektsioon" jne. Sageli on "tõe rääkijad" samad, kes kogu möödunud 4 aasta jooksul seletasid, et kohe minnakse üle $2000 (eadasi kohe $5t ja $10t - Fed ju trükib raha), ostke vaid juurde. Languse põhja leidmine (prognoosimine) polnud üldse nii raske: juba 2011. aasta tipus oli võimalik välja pakkuda esimene võimalik pööramiskoht, kui selleks langus veel "valmis" polnud, sai joonistada välja uue, juba kindlama pööramiskoha. Ka siin blogis on selle kohane prognoos ära toodud 2014. aasta keskel. Siis ma polnud veel tuttav nende meetoditega, mis praegu, kuid põhja prognoos tuli päris hea - tegelikult oleks võinud 2014. aastal panna paika ostukoha ning selle juurde jääda. Arvestades, et kulla tegelik põhi oli natuke närviline, oleks selle lihtsa reegli järgi ostmine olnud väga kasulik.
Aga praegu hetkeolukorda. Oleme liikunud hooga ülesse. Mõni päev on hoog raugenud - aga see on ka vajalik (seda võib pullise vara puhul nimetada korrektsiooniks). Graafikul on üks fib'i joon roosana välja toodud. See oli languse viimase laine W4 lõpp. Seega oluline tase. Pole ka ime, et selle uuesti läbimisel on see natuke kleepuv (sticky).
Lühikene ei tohi praeguses olukorras mitte mingil juhul olla - suure tõenäosusega on algamas 3-nda laine 3. osalaine. Kes siin natukenegi on lugenud, teab, et see on tavalises lainestruktuuris kõige tugevama liikumisega osa. Metallidel võib 5. laine veel tugevam olla. Aga igal juhul peaks selles olema liikumine kiirem, kui oli kevadel (mis oli iseenesest lausa uskumatu pilt, mida elus ilmselt palju kordi ei näe). Juba siis algas pea iga päev gap'iga (avaneti kõrgemalt kui eelmine päev sulgus).



No comments:

Post a Comment