Sunday, June 29, 2014

Languseks ei olda veel päris valmis

Varsti saab 3 nädalat sellest, kui kirjutasin, et Dow Jones Industrial Average näitab nädalate graafikul huvitavat pilti ning ollakse lähenemas tasemele a=c, mis võiks olla mingiks allapoole pööramise tasemeks. Kui see ei tule ka suurusjärku 2008. a. langusega, siis selliselt tasemelt võiks mingi sõit allapoole tulla küll. Graafikul oli mul arvutatud 2 võimalikku a=c taset, üks analüütikute poolt, teine minu  poolt - ühest neist ollakse juba üle sõitnud, minu arvutatuni pole päris veel jõutud. Oluline on graafikul, et a=c'd sümboliseeriva kasti ülemine äär on toiminud vastupanuna 4 nädala jooksul.






































Selle graafiku järgi võiks oodata peatset korrektsiooni. Sel nädalal toimus ka Slow Stochastic'u allapoole lõikumine. Täitsa võimalik on, et ka MACD teeb selle 2 nädala jooksul - seega Double Crossover.
Olulisemate pöörete eel tekivad erinevatel indeksitel liikumises lahknemises - samas hooga edasi liikumiseks jõuavad nende lained samasse faasi. Vaatame NDX'i kuude graafikut:







































Nasdaq'il on kuude graafik seepärast, et sel indeksil ei jõutud 2007. aastal veel kuhugi 2000. aastal alanud languse korrigeerimisega. ei tehtud isegi 38,2%-i. Praegu ollakse paarikümne punkti kaugusel korrektsioonitasemest 76,4%. Pea samal tasemel on ka Pivot R2. 2002. aasta põhjast on päris selgelt eristuvad lained 3-3-5. See sobiks korrektsiooniks (b-laineks) 2000. aasta järsule langusele. Kui see lugemine õige on, siis lubab langust 2000. aasta suurusjärgus. Paljud analüütikud küll nii lühikest c-d ei toeta, kuid viimasel ajal olen ma näinud mitmeid c-sid, mis on ainult 76,4% a-st (muidu loetakse heaks suhteks 1 kuni 1,618). Neid suuremaid suhteid ei saa graafikule ära mahutada. Ka 76,4% oleks väga karm. Ei tea, mis selleks peaks juhtuma? Aga mis juhtus nii katastroofilist 2000. aastal?
S&P nädalate graafik on mõnes mõttes sarnane Nasdaq'i omale. Siin on eelmine põhi küll 2009. aastal, kuid ka sellest saab mingite lugemiste järgi pea kohe 3 lainet. Samuti on ees Pivot' tase R1.  Ollakse vastu päris pikalt toiminud punast trendijoont.






































Seega (mõne) päevase liikumise järel ollakse kolme indeksi puhul olukorras, mil võiks alata oluline korrektsioon allapoole. Praegune hetk võib põhimõtteliselt olla ka 3 laine lõpp 5-st ülesse, kuid kuigi ma pole teinud neile korralikku sisemiste lainete analüüsi, tundub, et tõus praeguse tasemeni võiks olla pigem korrektiivse struktuuriga. See võib olla vabama struktuuriga, kui suurest 5-sest lainest esimene 5-3-5.

Samal ajal on huvitavas olukorras 10-aastaste riigi võlakirjade indeks TNX.
Intressitasemete puhul on palju jutte selle kohta, et kas 2012. aasta põhjast üles oli 1. laine või vaid korrektsioon. Olen isegi siin mõlemat pidi asja hinnanud. Hetkel on päevade graafik järgnev:







































Siit graafikult tundub, et langus selle aasta jooksul on korrektiivne. Kirjutasin eelnevalt, et korrektiivne langus võiks tulla roosasse kasti. Mul on siin graafikul veel 5 ja C, kuid väga hästi on võimalik, et C lõppes juba numbriga 3 (käis päeva sees ka kasti sees).  Sellisel juhul oldaks praegu tõusust teinud juba 1-2. Ollakse jälle toetumas Pivot' taseme peale, sisemiselt on langusest tehtud ka peaaegu 61,8%. RSI toetub pullise toetusjoone peale (joonisel sinine RSI peal). Kõik sobiks nagu tõusuks. Kui minnakse ülespoole juunis tehtud tippe, siis on ühte pidi asi selge. Kui tullakse selgelt allapoole roosast kastist, siis teist pidi.
Mulle tõenäolisemana tunduva intressitasemete tõusu (võlakirjade odavnemise) ja samal ajal equity hindade allapoole tulemine ei tohiks omavahelise korrelatsiooni mõistes nii toimuda. Yieldid ja equity'te hinnad peaks olema positiivses korrelatsioonis. Muidu tekib küsimus, kuhu raha nii kiirelt süsteemist kaob. Tavaliselt on aktsiate languse puhul raha põgenemas võlakirjadesse, millega nende hind tõuseb (yield langeb). Seega ei peaks asjad nii liikuma. Aga äkki peale Fed'i trikke võib ka nii toimuda?

Kulla (ja hõbeda) puhul on välja toodud, et lühematel ajaperioodidel on erinevatel varadel lõppemas tõusvad ending diagonal'id, mille järel võiks tulla sõit alla korrektsiooni A-lainet lõpetama 5-nda osalainega. Tahaks välja tuua ka ühe teise lugemise variandi, mille järgi on 4. laine lõppemas kolmnurgana. Selle (E) üles peaks olema 3-laineline. Esimene sellest peaks olema lõppemas. Pilti sobib väga hästi veel uus tõus peale väikest korrektsiooni. See lugemine meeldib mulle, kuna (D) põhi läks eelnevalt arvutatu juurde GLD puhul paari kümnendiku täpsusega. Kui see nii saab olema, siis minnakse algul üle kolmnurga ülemise trendijoone, millele järgneb 5. lainega langus kulla hinnas $1000 kanti.








































No comments:

Post a Comment