Wednesday, November 6, 2013

Kuidas kullal c-lainega läheb?

Enne 15. oktoobri kauplemist kirjutasin, et ilmselt on b-laine lõppenud. 15. oktoobri kauplemispäeva alustatigi päris alt (GLD 122.28), mille järel läks "sõit" kuni 28.oktoobri tipuni (GLD 131.44). Seda tõusu võib lugeda 5-laineliseks. Peale seda on tuldud allapoole minu tõlgendamist mööda 2. lainega. Selle algus kuni 1. novembri põhjani võiks olla korrektsioon 3-3-5. Selle järel pole aga ülesse mindud uue impulsslainena. Siit tuleb mõte, et käimas on 2. laine b-osalaine (lainete arvuga võiks lugeda ka juba c-ni, kuid suurused on siis vähemalt visuaalselt väga imelikud). See lõppeks ülevalpool a-d. Seejärel tuleks veel c alla.
Minu praegune põhiversioon on ikkagi, et oktoobri keskel algas c ülesse, mis on samas suurusjärgus juuni lõpust augusti keskpaigani toimunud a-lainega.
Oma eelmises postis kirjutasin, et võiks pikk olla kulla suhtes. Tegelikult oligi 15. oktoobri hommikul hea ostukoht - sellest tasemest ei tohiks eriti allapoole minna (mitte alla 15. oktoobri, kindlasti mitte 11. oktoobri põhja). See oleks hea stopi koht. Ise üritasin asja keerulisemalt (ka kindlamalt) teha - minna sisse 2. laine lõpus. 2. laine lõpus sisenemine on selles mõttes hea, et siis peaks järgnema üles kiire 3. laine, mis tooks kohe plussi. 2. laine järgi võib midagi arvata juba ka 4. laine kohta (kas on õige mu versioon, et praeguse 2. järel tuleb lihtsam üles-alla 4.?).
Investeerimismaailmas pole aga midagi ilma hinnata - oodatav liikumine on küll parem ja kiirem (eriti oluline optsioonide puhul), kuid korrigeerivad (siis ka 2.-d) lained on sageli nii raske struktuuriga, et on väga raske nende lõppu ära tabada. Vaatame, ma arvan, et see on veel ees.

No comments:

Post a Comment