Saturday, November 23, 2013

Kas tipp on tulemas?

Olen juba pea kogu sügise jooksul tahtnud kirja panna juttu tehnilise pildi kohta, mis erinevatel indeksitel ja varadel on moodustumas. Asi on veninud. Kui lugesin eile ühelt laineanalüütikult, et ka lainete väiksema struktuuri järgi on (vähemalt lokaalne) tipp pea käes, mõtlesin, et panen 2 graafikut ülesse.

S&P 500 kuud:



2007. aasta tipust läks alla korrigeeruv laine ring-A, 2009. aasta algusest kuni praeguse hetkeni on käimas ring-B. Korrigeeruvate lainetega on selline asi, et nende struktuur võib samade koostisosade kordamise ja kombineerimisega pikaks ja keeruliseks osutuda. Praeguseks hetkeks on aga ülesse liikumine juba ring-A algusest ülessepoole läinud (ca 123,6% Fibonacci tasemele, järgmised tasemed on juba küllalt kaugel). S&P graafikul (ka DJ Ind. Av. jälgib, Nasdaq 100 on läbi läinud) on huvitav, et seni on jälgitud RSI vastupanujoont.

S&P nädalate graafik:


Siin on peal ka üks lainete lugemine, millele analoogselt loevad hetkel laineid paljud laineanalüütikud. Lainete tähistamine pole kõige olulisem, kuid oluline on fakt, et levinud lugemise järgi võiks ring-B struktuur valmis olla. Kui siia lisada ka veel kuude graafikul toodud tasemel olek, on tõenäosus pöördeks päris suur. Lainete alusel võib pidada tõenäoliseks, et isegi, kui tõusulaine läheb rahatrüki toel veel ülespoole, tuleb vahepeal mingi 2011. aasta korrektsiooniga samas suurusjärgus olev korrektsioon.
Siin graafikul on näidatud ka MACD divergence - nende puhul olen ka siin blogis ajanud juttu, et peale signaali tehakse veel üks tipp.



No comments:

Post a Comment