Thursday, November 2, 2017

Kas Tesla tõus 2016. põhjast on ikka trendisuunaline ralli?

Eile peale kauplemist tuli Tesla (TSLA) välja oodatust palju halvemate tulemustega. Model 3 tootmist pole käima saadud, kulusid on aga tehtud küll. Kahjumi kasv on lausa halvaendeline. Analüütikud ei pelga isegi kasutada sõna "pankrot". Samas on see aga firma, millel on isegi normaalse tootmise jaoks ees aastates tellimusi (mille eest on küll juba osaliselt raha võetud). See näitab, et praeguses turuolukorras saaks hinda tõsta või (ilmselt ka ettevõtte juhtkonna soovide järgi) viia tootmise tasemele, millega praeguste hindade juures asi tasuvam on ja kindlustataks turuliidri positsiooni suurte mahtudega.
See taustast (nn. fundamentaal). Aga graafikud. Graafikutel on väike vastuolu. Erinevad võimalused. Panen siia nädalate graafiku, mis oli küllalt loogiline, kuni sellele sai lisatud laine sisemised fibonacci tasemed - need ei lähe väga hästi kokku suuremate tasemetega. Hetkel mul selge mõte puudub. Äkki on lõpudiagonaal (ED).


















Algselt oli mul siin graafikul mustade fibode (fibonacci tasemete) jaotus. Kõik oli väga ilus: 1-2 pealt tuli ring-i ilusti natuke üle 61.8%, siis ring-iii pea täpselt ring-iii 123.6% kohale ja ring-iv võimalik lõpp 76.4%. Ideaalselt see, mida ka siin viidatud fibonacci pinball lubaks. Loomulikult on ring-iv hetkel veel suur küsimärk peale praegust kauplemisaja välist liikumist.

Kui aga panna fibod ring-i ja ring-ii peale, siis on ring-iii 1.000 peal, mis pigem võiks olla c-laine. ring-iii võiks neil lilladel taemetel olla 1.618, kuigi mustade järgi on see ideaalses kohas. Siit järeldus (küsimus) tõusva laine jaoks: kas lainete sisemised suhted tulevad ebatüüpilised või on tegemist lõpudiagonaaliga. Ja lisaks on tasemete järgi võimalik ka roheline alternatiiv: 2017. aasta tipp ei olnud tõusev trendiv laine, vaid korrektsiooni korrektsioon - Alt (B). Extended või teise nimega running flat. Selle puhul sobiks ideaalselt tõusu tase 1.382. Ainuke (minu arust ka oluline) probleem on, et Alt (B) sees oleks 3/C MACD palju tugevam kui 1/A oma. See ei ole equity puhul tüüpiline (väärismetallidel oleks ma sellise variandi uskumisega kergemini nõustumas).

No comments:

Post a Comment