Friday, November 24, 2017

Üks võimalik lugemine kullatootjatele

2016. aasta algusest panid kullatootjad uljalt ülesse, siis tuldi alla korrigeeruma. See struktuur on olnud ääretult segane. Lisaks on praegu võimalus, et tehakse kolmnurk. Laineteooria järgi on kolmnurk struktuuri eelviimane laine. Siin toodud variant muutub tõenäolisemaks peale seda, kui kolmnurk ära tehakse (kuigi ka selle puhul on kaks varianti).
Lainete lugemiseks on vajalik eelneva liikumise kohta info ja seal toimunud lainete lugemine. ETF-i ajalugu algab 2006. aastast. Sellest ei loe midagi välja - pidepunkt on 2011. aasta tipp. Indeks HUI on mul graafikul alates 1996. aastast. Sealt pealt on näha tõus, mis läks 2011. aasta tippu.























Sellele tõusule on viidatud, kui suurele esimesele lainele. Mul on aga siin märgitud see A-B-C. Seda on võimalik ka 5-seks lugeda (isegi ilma eestpoolt midagi juurde mõtlemata), tingimus A=C nii täpselt on aga väga korrektiivsele struktuurile viitav.
Loomulikult on võimalik ka see, et A oli tegelikult 1, siis tuli alla korrektsiooni WA, uue 2011. aasta tipu tegi WB, sealt tuli alla WC. Viimane võiks siis olla 5-laineline. See ongi praeguel hetkel oluline: kas selle liikumise 5 lainet on alla tehtud? Ja mis siis, kui ei ole?
Kullatootjate ETF sellest ajast:



















Siin graafikul on toodud see variant, mille puhul langus pole veel läbi, vaid me oleme laine ring-4 sees. Siin sees oleks käimas B of (B), mis oleks (veel pole sellele kinnitust) kolmnurk. Sellele kolmnurgale järgneks C, mis lõpetaks (B). Siit tuleks päris pikk sõit ülesse (C)-na ja langus uutele põhjadele. See langus ei tohiks minna palju allapoole ring-3'e, sest HUI peaks jääma ülespoole 2000. aasta põhja.
Võimalik on muidugi ka see variant, et minu (A) on tegelikult 1 ja (B) oleks 2. Siia sisse sobiks kolmnurk ka väga hästi. Selle viimase variandi kahjuks räägib minu jaoks see, et ka siin (2016. aasta tõus) sees tuleb väga ilusalt A=C. Ja ka see A=C (nagu 2011. aastal lõppenud tõusugi puhul) ei tulnud mul välja kombineerides, vaid hakkasin lühemal perioodil laineid lugema, panin fibonacci loetule peale ja nägin seda tulemust. Samas olen ma näinud minust palju targemate lainemeeste lugemisi, kus 2016. aasta tõus on 5-laineline ja sobib seega hästi laineks 1.
Hea on nende kahe variandi puhul see, et kauplemise jaoks on liikumised küllaltki samad: kui B lõppeb kolmnurgana, siis on küllaltki selge C of (B) ( või siis C of 2) ning seejärel tuleb ülesse tõus C of ring-4 ( või 1 of 3). Loomulikult on võimalikud ka muud variandid. Kolmnurk on ilus asi pärast graafikul vaadata, kuid reaalajas pole asi kunagi nii selge ja võib kujuneda mingi muu lugemine. Aga vaatame - vähemalt tasub neid variante meeles pidada ja kaaluda.







No comments:

Post a Comment