Sunday, July 2, 2017

Huvitav seis kulla graafikutel

Nädal aega tagasi kirjutasin, et väärismetallidel (kulla graafiku näite põhjal) oli setup tõusu kinnitada ja kolmandate kolmandat alustada. Turg otsustas aga seda mitte teha. Nädala sees tehti volatiilsel hetkel (intressispekulatsioonid) hoopis uus põhi. Nüüd on uuesti 5 võimalikku LD osalainet ja korrektsioon neile tehtud. USA-s on käimas pikad pühad. Seega nagu uus setup. Nendega on aga nii, et kui neid lõpmatult kasutamata jäetakse, siis võib turg hoopis teises suunas liikuda.
Aga käesoleva postituse tingis üks huvitav seis kulla graafikutel: praegu toetutakse pea täpselt 200SMA peale nii nädalate kui ka päevade graafikul. Iseenesest pole selline asi eriti sagedane, sest ajaliselt vastab 200-le kauplemispäevale 40 nädalat (5 kauplemispäeva üldiselt nädalas).
Kas need keskmised hoiavad? Tegelikult väga sageli on need tasemed turule olulised, kuigi on palju teisi arvamusi. Ka EMA-d (eksponentsiaalset keskmist) peetakse paremaks näitajaks (näit. Elder). Näeme. Samas näiteks päevade graafikul on sel aastal kaks tõusu lõppenud täpselt selle keskmise vastu, siis suudeti üle minna, kuid vajuti tagasi. Nüüd on uus "kontroll" - selle läbimine lubaks tõusu.










































No comments:

Post a Comment