Friday, January 16, 2015

Kes usub Hiina internetti?

Mõni kuu tagasi tuli turule Hiina internetihiiglane Alibaba (BABA). Nagu alati, oli meedias kõva kära. Seletati, et tärkaval ja kiiresti areneval turul peaks selles vallas kindlasti positsioon olema. Mina olen juba pikka aega millegi ostmisesse ilma eelneva graafikuta väga ettevaatlikult suhtunud. Risk on suur võrreldes tulusse. Isegi parem on "rongist maha jääda". Praegusel hetkel on BABA-rong peatuses tagasi - hetke hind on esimese kauplemispäeva vahemikus. Aga kas see tähendab, et peale esialgset tõusu on mindud langusesse? Ei usu. Graafik ja minu mõtted sel teemal:






































Siniste joontega on tõmmatud Fibonacci tasemed oktoobri keskpaiga põhja ja novembri tipu vahel. Just eile tehti ära 61,8%, mis on kõige standartsem korrektsioon 1. lainele.
Alla tulekust on c > 0,764 *a - ka see on minu kogemuse järgi vastuvõetav ulatus. Alla tulek  on selgelt struktuuriga 5-3-5. See on ka sobilik korrektsiooniks. See võib lisaks korrektsioonile a-b-c olla veel ka 1-2-3. Põhimõtteliselt küll, kuid viimane 5 oleks sel juhul i of 3 ning üldjuhul jääks see lühemaks kui 0,764 tase. See on esimene asi, mis räägib korrektsiooni kasuks. Teiseks saan lugeda RSI. Kui stochastic on käinud äärest äärde, on seda teinud ka RSI. Tänane tase üle 32 on natuke liiga sügav korrektsiooni jaoks, kuid kui vaadata ülemist tippu, siis see on üle 85. Seega nende kahe tipu võrdluses on energia väga ülespoole liikumise kasuks (erinevus äärest 15 vs 32).
Ja tänane küünal tuleb selgelt  doji.
Lisaks on ka turu üldine liikumine lubamas uut tõusulainet. S&P ühe lugemise järgi oleks a=c 1957.35. Ja sealt edasi tuleks üles 3. laine.
Miks ei võiks selle liikumise ajal ka tõusva turu tõusva majandusharu lipulaev üles hüpata?


No comments:

Post a Comment