Tuesday, May 14, 2013

S&P ja VIX samas suunas

Tänase börsipäeva 2 tunni lõpus vaatasin, et indeksid on üles "hüpanud". See on hetke (kus 5. osalaine on lõpuni olemata) päris sobiv liikumine. Võttes lahti VIX-i graafikut, ootasin, et see on alla vajunud, kuigi nädala lõpus kirjutasin oma päevikusse: "$VIX - nagu põhi all". Graafikul vaatas aga vastu päris suur tõusev küünal (hiljem on tase küll natuke tagasi tõmbunud).
Üleüldiselt (mitte meeles olevate eranditeta) toimub liikumine nii, et kui indeksid tõusevad, siis VIX langeb ja vastupidi. Tänane päev, vähemalt alustuseks, on erand. Kui palju siis selliseid erandeid on. Küll mitte kõige parema graafikuna, panin ühele graafikule S&P:VIX ja S&P väärtused kõrvale:


Üle aastasel päevade graafikul sain enne tänast (poolikut) 4 sellist päeva, mils suhe S&P/VIX ja S&P on ei suunas liikunud.
Nende päevade meeleolusid ei ole nii lihtne tagantjärele taastada, kuid päevikus on kirjas:

  • 22. nov. kirjutasid laineanalüütikud, et a-b-c korrektsioonist on a läbi, ollakse Fibonacci taseme ja hinnakanali vastas - selle järgi nagu oleks võinud karta hinna pöördumist;
  • 30. nov. oli signaal turu langemiseks - enne seda oli turg signaalide (1h ja 30min peal) järgi paar kuud üles-alla liikunud. Selle päeva signaal (nagu ka mitme kuu jooksul peale seda enamus signaalidest) oli ekslik.
  • 25. jaan. tegi RSI selle aasta päevade graafiku tipu.

Tundub, et kuigi küll erinevatest allikatest, vaadatakse turul hoolega, millal on potentsiaalne võimalus hinna pöördeks - siis ostetakse kaitseks optsioone, mille tulemusel ka VIX tõuseb. Kuigi tõusva turu puhul võiks VIX (ja turg) hoopis rahuneda. Paistab, mis tänasele järgneb.


No comments:

Post a Comment