Sunday, April 14, 2013

Kas euro langus veebruarist oli vaid väike korrektsioon?

Nädala lõpus tuli huvitav analüüs, mis muu hulgas sisaldab ka väidet võimaliku euro liikumise osas tulevikus.
On toodud välja, et euro liikumine eelmise aasta põhjast on analoogne tõusuga 2010 aasta põhjast. Siis tuli 2011 aasta algusest (peale paarikuist väikest langust) alates veel üks laine üles, millele järgnes üle aasta kestnud pikk  langus. Praegu oleksime siis 2011 alguses lõppenud korrigeeriva laine lõpus ja ees ootaks tõusulaine, mille järel tuleks alles tõeline euro langus. Need kaks pöördekohta on joonisel näidatud püstjoonena.
Kuna enda positsioon pole euros neutraalne, siis EURUSD tulevik on ka mulle küllalt oluline.
Nii 2010 kui 2012 põhjast toimunud tõusud on lainetena sarnased, sarnane ka neile langev langus. Mõlemal juhul on langus jäänud RSI tasemele, kuhu pulliturul korrektsioonid jäävad (toetusjoon graafikul). Praeguse languse RSI tegi küll siin põhja, kuid kas see on ka põhi mõne kuu möödudes, seda saame alles hiljem teada.
Nii 2011 alguse, kui ka 2013 alguse tipp käisid ca 200 SMA peal. See on sarnane. Praegune tõus on kahe nädala möödudes sulgunud nädalate graafikul veel alla 13EMA taset. Ise olen seda taset pidanud selliseks, millest kergemad korrektsioonid läbi ei lähe. Järgmine oleks Bollingeri Bandi keskjoon või juba vastasjoon.
Saettele kirjutab, et mõlemas punktis on "JS Spike".  Selle tipu nimi on nii hästi pandud, et Google arvab kindlasti, et tegemist on JavaScriptiga. Kiirelt ma täpsemat seletust internetist ei leidnudki. Ise räägib ta videotes, et pööret kinnitab ka käibe suurenemine. Lisatud jooniselt (mis on tegelikul ETF ja seega pole päris õige) paistab aga, et kui 2011 oli peale sinist joont suurem käive paar nädalat, siis nüüd on käibed olnud väiksemad kui nädalal, mis oli viimane langev. Vähemalt ühe graafiku (euro E-mini futuur) pealt tundub mulle, et ka futuuride käibega oli sama asi, kui ETF-ga. Sellesse keskkonda, milles analüüs on tehtud, mul ennast ühestki op-süsteemist registreerida pole õnnestunud.
Kindlasti peaks olukorrast täpsemalt aru saamiseks uurima valuuta(futuuride) positsioonide mahtu (ka ajaloolist), ise pole praegu selleni jõudnud.



No comments:

Post a Comment