Friday, November 16, 2012

Kas BOND hakkab väsima?

Pimco BOND (graafiku link vasakul) näitab tänase õhtu päevade graafikul MACD divergence'i. Kas tõesti hakkab see võlakirjafond pöörama? Seni on ronitud 9 tegutsemiskuu jooksul usinalt tasapisi ülespoole ja tehtud 9 kuu jooksul +10% - peab ütlema, et võlakirjade kohta pole selline tootlus paha.
Ma arvan, et kohest vajumist siin ei tule - miinimum tehakse veel üks tipp, maksimumis saadakse nõrkusest üle.
Võlakirjad on iseenesest teema omaette. Kui veel paar kuud tagasi olid paljud karud (näiteks ka minu loetavad lainemehed), siis nüüd on hinna liikumine nagu näitamas, et yieldide tõusu nagu ei oleks tulemas. Samas lainete õpetajad ütlevad, et pööre tuleb alati siis, kui peaaegu kõik on juba vastassuunalise liikumise paati läinud (Seletus: kui kõik on pulliks hakanud ja juba aktsiaid ostnud, siis pole kusagilt enam uusi ostjaid juurde tulemas ja hind vajubki ära, võimendatuna endiste pullide müüma hakkamisest.).
Kas võlakirjades on midagi sellist tulemas?
USA riigi võlakirjad ei teinud küll sellist liikumist, mis oleks kinnitanud yieldide tõusutrendi algust, kuid samas ei kinnita midagi ka vastupidist (ja kui kaugele nad laskuda saavadki). Fiscal cliff on aga kummitamas ja aktsiate langus on ka päris äärmusesse jõudnud - varsti võib olla paras aeg vastassuunaliseks liikumiseks.

No comments:

Post a Comment