Wednesday, October 10, 2012

Tulemused tulevad

Täna alustasid firmad oma kvartalitulemuste avaldamist Alcoa'ga. Kuulasin Bloombergi ja kõik olid õnnelikud, et ületati ootusi. Mis siis juhtus: kahjum on $143 miljonit, eelmise aasta sama aja kasumi $172 miljonit kõrval. Mind on juba pikemat aega närvi ajanud meedia stiil võrrelda näitajaid "ootustega", mis vahest on eri meediakanalitel veel erinevad. Kui tahad tegelikku pilti saada, siis tuleb ise otsida  - milleks siis informatsioonikanalid on? Ei peaks ju väga raske olema tuua välja paar numbrit, öelda, kas mõnes neist sisaldub midagi erakorralist. Üldnäitajate osas on väga hea ForexFactory keskkond, kus on kalender, kuhu tulevad näitajad, samas on ka ootused ja võimalus võtta lahti ajaloolised graafikud.
Alcoa iseenesest tõi välja ennustuse, et aastani 2020 tõuseb alumiiniumi nõudlus ca 2 korda aastast 2010. Tasub meeles pidada - kui langustrend on läbi, siis võib ju panuseid teha.

Muidu on see nädal olnud "pehme vabalangus". "Täielik vabalangus" oleks siis juba selline olukord, kus on paanika turul. Hetkel arvavad paljud, et toimub vaid väike korrektsioon. Selles osas pole nii kindel: mitmed (ka pikemaperioodiliste graafikute) näitajad viitasid languse tulekule, allapoole liikumine kipub järjest rohkem trendi moodi välja nägema (madalamad põhjad ja tipud).
Ise olen pea poole portfelliga equity'te suhtes lühike. Kuna olen võtnud põhiliselt positsioone indeksitega, siis see on ebamugav, et kui minnakse tasemetest läbi (nagu täna, vt. eelnevad postid), siis on see vara (praegusel juhul Nasdaq) nii ülemüüdud, et on karta peatset korrektsiooni. Sellises olukorras on paha minna positsiooni. Loomulikult võib näiteks Stochastic minna ka embedded'iks ja hind jätkata allapoole liikumist. Lainete teooria järgi on hea laine kauplemiseks 3. St., et 1. näitab ära suuna, siis 2. korrigeerub ning seejärel tuleb tugev sõit. Siin on raske muidugi korrigeeruva laine lõppu ära aimata - näiteks selle suve tõusu peeti nii kaua korrigeerimiseks (ja arvati, et see iga hetk lõppeb), kui see enam teooria järgi korrigeeruvaks laineks ei klassifitseerunud ja tuli kogu lainete lugemine teistmoodi teha.
Üks variant on muidugi veel hinnata indeksi järgi trendi, siis otsida selle seest alamharu (ETF) või mõni sobiv konkreetne aktsia.

No comments:

Post a Comment