Saturday, October 13, 2012

Apple võiks nüüd vähemalt natuke kerkida.

Umbes kuu aega tagasi kirjutasin, et Apple'i nädala graafik lubab langust. Peale seda on toimunud turul palju, tuli välja ka uus IPhone. Apple on oma tipust tänaseks langenud ca 10%. Kuna aktsia on nii suur, siis on sellel märgatav mõju ka indeksitele.
Praeguseks hetkeks on hind vajunud kevade ja suve põhja pealt tõmmatud trendijoonele,vähemalt mingi lugemise järgi võiks olla tehtud 5 lainet alla, RSI on korrigeerumise suurusjärgus jne. Siit lubaks väikest tõusu kindlasti.
Miinimum on, et toimus languse esimene laine alla, mida nüüd 2. lainega korrigeeritakse. Seda juhtub sageli, et esimene languslaine läheb trendijooneni, siis korrigeerutakse tagasi ja alles 3. laine suurem liikumine viib hinna trendijoonest läbi. See oleks siis eeldusel, et algas suurem laine alla.
Maksimum tähendaks seda, et praegune langus oli vaid analoogne korrektsioon tõusvas trendis nagu mais ja juuli lõpus.
Mõtted sellega seoses: kogu turg on nõrk, seega indeksite langemiseks oleks vaja ka Apple'i langemist. Sellesse pilti sobiks väike korrektsioon üles ja siis edasi langus alla. Uskuda seda aga nii edukalt firmalt on raske, kuid äkki: uus väike Pad ei leia sooja vastuvõttu, kliendid vihastavad imelike tegevuste üle (a la Apple'i oma kaart - see tõi ka mulle endale mitme aasta jooksul esmakordselt pähe mõtte telefonimarki vahetada). Kes teab.
Samas usutavam on teine stsenaarium, et tugeva firma aktsia ei "kuku ära", toimuvad edasi-tagasi korrektsioonid, pole ka nii suurt tõusu enam. Samal ajal käitub ka turg suures piires samuti. Turule on likviidust sisse süstitud meeletult, praeguseks peaks olema aru saada, et ainult sellest ei piisa. Vaevalt enne USA valimisi, aga äkki peale seda saadakse võib-olla ühele poole USA riigi kulutuste finantspiirangutega ja turg tõlgendab seda positiivselt.
Näeme.  Apple päevade graafik.

No comments:

Post a Comment