Tuesday, August 15, 2017

Kas osta Buffett'i põlatut?


Tuli välja siis artikkel, et Buffett on loobunud GE aktsiatest. Ma ei tea tema tehingu üksikasju, kuid ilmselt pani ta siit "tasku" paraja kasumi. Isegi suurfirma aktsiad tõusid sel ajal üle 2 korra.
Ilmselt müüs ta kusagil $30 kandis, praegu on hind ca $25.
Ma "tulin" sellest aktsiast kirjutama, kuna juba mingit aega on see aktsia olnud mul "radaril" kui võimalik pikema perspektiivi ost. Vähemalt üks (küllaltki loogiline) lugemine on pikaajaliselt päris pulline. Olen mõelnud, et kuidas siis tulevaste suurte turukorrektsioonidega? Äkki on võimalik, et GE mingid korrigeeruvad (näiteks neljandad) lained toimuvad turu korrektsiooni ajal. Iseenesest pole ebaloogiline, et turu nõrkuse ajal valitakse suuri ja tugevaid aktsiaid, mis muudab nende languse väiksemaks, kui seda on samal ajal turul üldiselt.

Panen siia kahe nädala perioodi graafiku. Selle peale mahub aeg alates 2009. aasta turu põhjast. Lõpus panen mingid tüüpilised tasemed eri suurustele lainetele. Need tasemed võivad loomulikult minna natuke ülespoole või allapoole. Kui see lahknevus on mingil hetkel palju, siis on toodud lugemine ilmselt vale ja peab midagi targemat pakkuma. Seni, kuni liigutakse minu siinses jutus toodud tasemete vahel, tundub see lugemine küllalt hea olevat. Tuleviku kuupäevadele ei ole siin mõtet üldse tähelepanu pöörata. Esiteks, ei ole neid võimalik prognoosida. Teiseks ei mahuks nad graafikule. Rääkides ring-iii'st, siis selle pikkus võib olla vabalt aasta-kaks. (5) on ilmselt aastakümne(te) kaugusel.



















Praegu oleme siis loodetavalt ring-iii of 3  alguse ootel. Edaspidi tuleks siis 4-5-4-5-4-5 kuni (5)-ni. Neljandad lained on tüüpiliselt keerulise struktuuriga. Ka 5-ndad ei pruugi olla impulsslained, vaid võivad olla 3-stest koosnevad lõpudiagonaalid (ED).

Vaatamaks täpsemalt, kus oleme, võtame 4h graafiku.





Siin on näha (C) of ring-ii'e  kulgemine (2 nädala graafikult näeb, milline osa).

Punane alumine joon 50% on korrektsioon suurema graafiku ring-i'le. Seega ring-ii.
ii, iii, iv ja v on (c) alamlained.
Miks ma arvan, et korrektsioon võib lõppeda 50% juures (tüüpiline oleks 61,8%)?
Siin graafikul on pea samal kõrgusel kolm 200% joont. Nad langevad kokku (confluence). See näitab, et tegemist on väga  olulise tasemega.


Buffett's Berkshire dumps GE but bets further on banking sector


P.S. 
Ma pole olnud küll eriti stock-picking'u usku, kuid viimasel ajal on hakanud tunduma, et olukorras, mil indeksid üles-alla "saevad", on äkki mõistlik leida neid liikumisi, mis lubavad stabiilsemaid trende. Siin võib olla tegemist 3 of 3 of 3'ga - seega paarikümne-aastase liikumise kõige tugevama osaga. Kui see on see, tasub sõita.
Ise olen poole soovitud kogusega pikk. Teise poole üritaks osta seal sinise kasti sees.  Mõte on sõita üles ring-iii'e või selle sisemise kolme osalaine jagu. Stopiks välja, kui tullakse alla praegu tehtava v of (c) of ring-ii'e põhja või tõus näitab, et pole ikka see, mis praegu graafikul.

No comments:

Post a Comment