Sunday, January 10, 2016

Aasta 2015

Vaatasin detsembri algul selle blogi kirjelduseks kirjutatud selgitust, kus domineerib määratlus "algaja investeerija".  Mõtlesin, et kas olen enam nii algaja: üht-teist juba mõistan ning on tekkinud tunne, et suudan erinevatel turgudel ka raha teenida.
Aasta lõpus aga jään oma suhtumises sama määratluse juurde. Miks?
Panen endale eelmise aasta tegevuse hindeks 5-ballisel skaalal 3. Seda põhiliselt selle pärast, et sai ikkagi kasumit teenitud. Ma arvan, et tegevus oleks väärt hinnet 5, kui kasum oleks 2 korda suurem ning hinnet 4, kui kasum oleks 60-70% suurem. Need numbrid ei eelda mingeid teistsuguseid teadmisi või tegevust (ka) muudel turgudel (muude varadega). Need tulemused oleks tulnud, kui mõnel (mulle täpselt teada oleval) juhul oleksin jätnud tegemata elementaarsed aabitsatarkuste vastased vead.
Seega: isegi sama metoodikaga, lihtsalt parema distsipliiniga ja kontsentreerumisega on võimalik edasi areneda küll. Ootan seda sellelt aastalt.
Lisaks loodan alates sellest aastast saada ka normaalsete hindadega positsioone, mille pikkus võiks olla üle aasta. Sellele lisanduksid siis lühemad swing-traded silma hakkavate liikumistega.

No comments:

Post a Comment