Tuesday, September 10, 2013

Kuld ongi allapoole liikunud

Eelmisele jutule järgneval päeval käis GLD ära üle 137$ taseme. Sealt on liigutud alla 3 lainet: a-b-c või 1-2-3. Mina loen välja, et  alla tuldud lained võivad olla 5-lainelise esimesed 3 lainet. Praegu oleks käimas 4. korrigeeriv. Selle arvamuse kahjuks räägib, et hirmuäratavalt palju laineanalüütikuid peavad allapoole tuldud kolme lainet vaid korrektsiooniks, millele peaks järgnema tõus.
Kui minu versioon allapoole liikumise jätkumisest paika peab, siis ei tohiks ülespoole liikumine minna kõrgemale 134.52-st (30. augustil tehtud põhjast). Selle peal võiks praegu ollagi lühikese positsiooni stop.
Kulla allapoole liikumine oleks küllalt loogiline korrellatsioonis oodatava indeksite allapoole liikumisega. S&P on teinud alla 5 lainet ja praegu korrigeerub seda. 5-te lainet ei saa lugeda iseseisvaks allapoole korrektsiooniks - nii peaks allapoole tulema vähemalt veel üks 5-laineline liikumine või peaks juba tehtud liikumise kuidagi 3-laineliseks ringi lugema. Indeksite allapoole liikumine oleks loogiline seoses tapering'i kartusega. Sama võiks ka kulda allapoole tuua. Vähemalt hetkel on uudiste valguses tunne, et sõjaoht, mis nagu meedia väitel kulla hinda tõstis, on väiksem (USA Esindajatekoda ei toeta äkki sõjategevust Süüria vastu).

No comments:

Post a Comment