Friday, August 17, 2012

S&P tõehetk lähedal

S&P on paljudest vahepealsetest ennustustest hoolimata jätkanud tõusu. Praegusel hetkel tundub, et on veel olukord "heade uudiste peale peab ostma, halbade peale peab ka ostma, siis tuleb ju Fed appi". Üles minnakse igasuguste uudiste peale. Praegu (nii kaua, kui ei minda ülespoole 2. aprilli tippu) võib rääkida veel, et käimas on 2. korrigeeruv laine. See tipp on juba väga lähedal. Kui sellest läbi minnakse, siis peaks lugemine, mille järgi praegu korrigeeritakse lainet 1 lainega 2 ümbervaatamisele minema. Praegu veel võib lugeda laineid nii, et on käimas korrigeeriv laine 2.


2. aprilli päevasisene tipp oli 1422.38 - sellest mitte üleminek on üks kolmest Ellioti lainete reeglist. Kui me võtam laine A pikkuse ja vaatame, kuhu C viiks välja sama pikana, siis saame üle 1425. Seda ei tohiks juhtuda, sest siis pole tegemist enam lainete skeemiga1-2.
Kui vaadata muidugi, kuidas saaks pööre tulla, siis hetkel seda suurt midagi ei toeta. Hoog tundub olevat ülespoole, sõltumata uudistest. Augustis on isegi väiksemate firmade indeksite suhe S&P 500-sse tõusnud - see on märk, et turg kipub ülespoole liikuma. Aasta algul läksid need suhted langusesse juba veebruari kuust, kuigi turg üldiselt võttis selle suuna alles aprillis. Ootame huviga.
Püüan mõelda, mida oleks pidanud minevikus nägema, mida äkki teistmoodi tegema. 
Mai teisel poolel kirjutasid analüütikud, et 1 laine on läbi ja käimas korrigeeriv laine 2 (kirjutasin isegi siia kuhugi sellest). Kui vaadata graafikule praegu, siis oli see pilt kuidagi poolik - viit osalainet ei olnud kuidagi võimalik välja lugeda. 5 osalainet sai läbi ikka juuni algul. 5-6 juuni läks SlowSTO üle 20, millele järgnes järgmisel päeval kinnitus ristumise näol MACD poolt. Siis oleks pidanud võtma pika positsiooni (selline topeltlõikumine on päris suure kindlusega signaal mingiks - kas suureks või väikeseks - kasumiks). Stopi oleks saanud algul 6. juuni bari alla panna ja siis iga laine põhja (näiteks SlowSTO ristumise järgi) ümber tõsta. Sisenemine 1315.13, praegu oleks stop 1354.65, mida peaks lähiajal kohendama, kuigi selget lainepõhja pole (60 on liiga suur vahe, et turu pööramisel kaotada). See on lausa "õpiku" skeem. Selleks, et seda jooksvalt näha, on vaja muidugi kogemust. See, et praegusel juhul oleks see skeem töötanud väga hästi, ei tähenda, et see oleks reegel  - laine B tuleb tavaliselt selliselt pandud stoppi sisse.

No comments:

Post a Comment