Saturday, March 10, 2012

Kas see nädal oli selleks korraks turu tipp?

Lisaks paljudele näitajatele, mis ühte või teist moodi on ennustanud turu allapoole pöördumist juba pikka aega, tundub selle nädala lõpu seis peamiste indeksite graafikutel väga väsinud. On proovitud juba mitmendat korda sama vastupanutaset, on mitmed japanese candlestick'ide allapoole pööramise signaale nii päevade, nädala kui isegi kuu graafikul (kuigi kuu on veel väga poolik ja see kuu lõpuks muutub), päris palju on negatiivseid lahknevusi (negative divergence) jne.
Tegelikult on tunne, et turg jõuab oma tipu lähedale, juba paar kuud. Kuid seni pole mul tekkinud tunnet, et see peaks ära kukkuma nüüd. Viimase nädala graafikuid vaadates see tunne tekkis.
Väiksema konto peal proovin järgmise nädala algul lühikeseks müüa mingit kordset indeksi ETF-i, suuremal püüan jälgida futuuride liikumist. Eelmise nädala toorainete futuuride puhul tekkis selline tunne (mida sel aastal pole väga olnud, tavaliselt vaid 1 teiste seas), et nende trendid on peaaegu pooleks üles ja alla - siit tekib võimalus olla toorainete trendides niimoodi, et nende erinevad suunad maandavad dollari kursi muutumise mõju riski. EURO/USD oleks hetkel küll nagu kerge toetuse peal, kuid ma arvan, et see pole oluline tase ja dollar peaks kallinemisel hoo sisse saama (seda liikumist prognoosisin ma siin kergelt ekslikult juba jupp aega tagasi, vahepeal käisime allpool ja nüüd oleme ca samal tasemel tagasi).
Kreeka CDS-de rakendumine viib ilmselt teiste CDS-de hindu üles, sest vahepeal oli paljudel juba tunne, et neist pole kasu nagunii. Seega lähevad nad kallimaks, sõltumata, mida arvatakse nende riikide riskisusest. Samas turuosalistest paljud tõlgendavad seda muutust nende riikide riski tõusmisena ja liigutakse muudesse võlakirjadesse, mis on negatiivne riskistele varadele (sh. aktsiad).

No comments:

Post a Comment