Monday, April 11, 2011

Minu investeerimis- ja kauplemispoliitika

Viimase aasta jooksul olen põhiliselt olnud vaid swingtrader. Tootlus on siis. kui tegelen asjaga, olnud OK, kuid siis kui ei tegele, seisab raha niisama kontol, selgelt trendis toimuv liikumine on jäänud kasutamata.
Eriti nüüd, kui natuke backtest'imisega sõprust sobitan, tundub, et mitmed pikaajalisi (pool kuni paar aastat) trende järgivad strateegiad, millest olen päris palju lugenud, vääriks ka osa portfelli osas kasutusele võtta. Tuleb need lihtsalt üle testida ja äkki natuke turvalisemaks teha, siis võivad nad päris turvaliselt töötada. Minu arvamus on, et turud on osalt kerge ligipääsu tõttu jaeinvestoritele ja teiselt poolt suurte välismõjude (näiteks QE) tõttu muutunud selliseks, et nad võivad kiiremini pöörata. Seega paljud mudelid, mis pika ajaloo peale hästi töötavad, tahavad äkki natuke "kiiremaks" tuunimist. Või/ja tuleb siis äkki teatud hetkel strateegia reeglite suhtes erandeid teha. Loomulikult peab arvestama, et viimased 3-4 aastat on turud olnud ühte või teist pidi väga trendivad, nüüd võib mingil ajal selles osas muutus tulla.
Eelneva tulemusel tundub, et portfelli võiks ca pooleks jagada - pool pikemaajaliste strateegiatega investeerimiseks ja pool lühemajalise perspektiiviga kauplemiseks. Paljud inimesed on soovitanud, et selliseks juhuks oleks lihtne kahte erinevat kontot kasutada, kuid vähemalt algul tundub, et mingi matemaatikaga ja distsipliiniga peaks ka samal kontol kahte asja teha saama.

No comments:

Post a Comment