Sunday, June 6, 2010

Kas äkki "tassipõhi"

Tehnilises analüüsis on muster nimega"Cup and handle".
See tähendab, et tõusva trendi sees tuleb 10-20% langust (tass), millest minnakse tagasi eelnevale hinnatasemele. Seejärel tuleb uus, väiksem langus (käepide). Sellele kõigele on kinnituseks alles see, kui käepidemest üles välja minnakse.
Sisu on asjal see, et trendi segab mingi uus lisainfo, mille tulemusel tekib müügisurve ja minnakse hinnas alla. Põhjas on palju aktsiaomanikke, kes ei ole endaga rahul, et tipus ei müünud, kui nüüd minnakse tagasi eelnenud tasemete kanti, siis pannakse asjad müüki. Kuna aga turu trend on juba jälle üles, siis langus pole enam nii suur kui eelmine. Lõplik väljamurdmine on siis kui minnakse üles uutele hindade tippudele.
Sellele kõigele pole hetkel veel mitte mingit alust - see on hetkel vaid lootus, sest vastasel juhul on ees W, L või midagi muud sarnast.
Kuigi ma ise olen ka majanduse inflatsiooni ja madalate intressidega turgutamise vastane, ei saa selle kõige mõju siiski kõrvale jätta. Hetkel tekitaks suuremat langust vaid riikide võlakriisi süvenemine. Ma arvan, et see ei ole siiski mitte niivõrd hetke kui pikema aja probleem.


- Posted using BlogPress from my iPhone

No comments:

Post a Comment