Tuesday, August 4, 2020

Halbadest uudistest hoolimata oleme läinud vaid ülesse.

USA majandusest on päris suur osa kadunud. Koroona tuvastatud nakatumiste arv on USA-s ca kahekordne märtsiga võrreldes. Samas on pea konsensus, et sügise tulekuga muutuvad haigestumised raskemaks ja koolides toimub superlevitamine. Maailma võimsamas (kauaks veel, kui majandus nii laguneb?) on ainukeseks tegutsemisplaaniks lootus (vaktsiini) ja usk (et ollakse suur ja maskivaba riik).

Aga sellest hoolimata on aktsiaturud märtsist peale ülesse rühkinud. S&P on väga lähedal koroonakriisi eelsele tipule. Minu prognoos oleks, et see saab selle tõusu vastupanuks. Ja siis tuleb langus. Suure tõenäosusega on see küll korrektsioon. Aga see tuleb karmil ajal. 3 kuud on valimisteni. Tõus on olnud ca 5 kuud. Uus tõus ei alga tõenäoliselt palju enne valimisi. Ja see võib tähendada sammu sellel teel, et USA on muutumas osaks Ladina-Ameerikast.


S&P 500 päevade graafik:



Mul on siin graafikul peal kaks lugemist. Must on siis selline, et märtsist algas 5-ne. Paljud analüütikud räägivad küll diagonaalist, kuid minu arust veab see lugemine minimaalselt välja impulsslaine. Tipud siis selles 1.00, 1.382 ja 1.764. Need on impulsi miinimumid.

Aga miks 2 lugemist?
Märtsis on graafikul sees päris suur auk - gap. See tähendab, et seal taga võib olla mida iganes. Laine (1) võib olla sama hästi nii 5-ne, kui ka 3-ne. 3-ne tähendaks, et tõus märtsist on korrektsioon. 
Russelli saab lugeda mitut moodi. Nasdaq on üle eelmiste tippude ja kipub koos S&P-ga tõusu lõpetama. Minu arust 5-st.

No comments:

Post a Comment